ARA

Güneþ Böreði

Güneþ Böreði Hamur: Unu eleyip mayayý ekleyin ve karýþtýrýn.


Malzemeler:

Hamur:
6 su bardaðý un
1 poþet Instant Maya
1 çay kaþýðý tuz
1 çay kaþýðý toz þeker
1 yumurta
1 su bardaðý yoðurt
1 çay bardaðý ýlýk süt
3 yemek kaþýðý sývý yað
Dolgu:
75 g eritilmiþ margarin
1 su bardaðý beyaz peynir rendesi
Üzeri için:
1 yumurta sarýsý
Tane karabiber

Hazýrlanýþý:

Üzerine tuz, þeker, yumurta, yoðurt, süt ve sývý yaðý ekleyip pürüzsüz bir hamur oluþuncaya kadar yoðurun. Üzerini kapatýp oda sýcaklýðýnda 40-50 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda hamuru bir kez daha yoðurup özleþmesi için elinize alýp tezgaha 100 defa vurun. Hamuru merdane ile 0,5 cm kalýnlýðýnda açýn. Üzerine eritilmiþ margarin sürün ve peynir rendesini serpin. Rulo þeklinde sarýn.

Rulonun üzerine elle hafif bastýrarak hamuru uzun bir dikdörtgen þekle getirin. Rulonun ucundan kare bir hamur parçasý kesin. 28 cm çapýnda yaðlanmýþ tepsinin ortasýna koyun. Kalan hamuru üçgenler þeklinde kesip kare hamurun etrafýna güneþ þeklinde dizin. Üzerini kapatýp 30 dakika daha dinlendirin. Üzerine yumurta sarýsý sürün. Tane karabiberler ile güneþe aðýz ve göz þekli verip piþirin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen