ARA

Ayranlý Çörek

Ayranlý Çörek Margarini tavada eritin ve ýlýnmasýný bekleyin. Yumurtanýn sarýsýný ayrý bir tabaða aldýktan sonra akýný derince bir kabe koyun.


Malzemeler:

3 su bardaðý un
½ paket margarin
1 adet yumurta
1 su bardaðý koyu ayran
1 tatlý kaþýðý çörek otu
1 tatlý kaþýðý kabartma tozu
Tuz

Hazýrlanýþý:

Margarini tavada eritin ve ýlýnmasýný bekleyin. Yumurtanýn sarýsýný ayrý bir tabaða aldýktan sonra akýný derince bir kaba koyun. Üzerine ayran ve margarini katýp karýþtýrýn. Kabartma tozunu, unu ve tuzu da ilave edin ve pütürüksüz bir hamur elde edene kadar yoðurun. Maydanozu ve dereotunu temizleyip ince ince kýyýn. Beyaz peyniri ufalayýn ardýndan ince ince kýyýlmýþ olan maydanoz ve dereotu ile karýþtýrýn.

Hamurdan iki ceviz büyüklüðünde parçalar koparýp yuvarlayýn ve hamuru eliniz de açýp içine peynir harcýndan koyun. Ýkiye katlayýp tekrar top yapýn. Fýrýn tepsisini yaðladýktan sonra hazýrladýðýnýz poðaçalarý aralýklý olarak dizin. Üzerlerine önceden ayýrdýðýnýz yumurta sarýsýný sürüp, çörek otu serpin. Önceden ýsýtýlmýþ 180 dereceli fýrýnda 25-28 dakika piþirin. Sýcak olarak servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen