ARA

Üzümlü Çýtýr Milföyler

Üzümlü Çýtýr Milföyler Milföy hamurlarýný hiçbir iþlem yapmadan, yaðlý kaðýt serili bir tepsiye koyup, 5 dakika çözülmesini bekleyin.


Malzemeler:

5 adet milföy hamuru
1 adet yumurtanýn sarýsý
1 paket kremþanti
1 su bardaðý süt
1 su bardaðý tozþeker
Yarým su bardaðý su
1-2 damla limon suyu
1 su bardaðý çekirdeksiz üzüm

Hazýrlanýþý:

Milföy hamurlarýný hiçbir iþlem yapmadan, yaðlý kaðýt serili bir tepsiye koyup, 5 dakika çözülmesini bekleyin. Üzerine çýrpýlmýþ yumurta sarýsý sürüp, fýrýnda üzerleri kýzarana dek 15 dakika piþirin. Bu arada, kremþantiyi sütle karýþtýrýn. Bir tavada tozþeker, su ve 1-2 damla limon suyunu þerbet olacak þekilde 5 dakika piþirin.

Tavayý ocaktan indirip, içine üzüm tanelerini koyun ve bu þekilde 2 dakika bekletin. Piþen milföylerin ortasýný, býçak yardýmýyla fazla derin olmayacak þekilde yarýn. Ortalarýna kremþantiyi pay ederek sýkýn. Üzerlerine þerbetli üzümleri koyup, nane yapraklarýyla süsleyin.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen