ARA

Mercimekli Pide

Mercimekli Pide Karýþtýrma kabýna 5 su bardaðý unu alýn.


Malzemeler:

5 su b. un
1 paket kuru maya
1 tatlý k. tuz
1 tatlý k. toz þeker
1 su b. süt
1 çorba k. tereyaðý
Alabildiði kadar su
Ýç Malzemesi Ýçin;
1 kase yeþil mercimek
Yeþil soðan
Kýrmýzý biber
Yeþil biber
Maydanoz
Sývýyað
Tuz, karabiber, kimyon

Hazýrlanýþý:

Karýþtýrma kabýna 5 su bardaðý unu alýn. Unun üzerine 1 tatlý kaþýðý tuz,1 tatlý kaþýðý toz þeker ilave edin. Unun ortasýna 1 paket kuru maya 1 su bardaðý süt tereyaðý ve alabildiði kadar ýlýk su ilave edin. Ýlk önce mayayý eritin. Daha sonra unu da karýþtýrarak kulak memesi kývamýnda bir hamur hazýrlayýn. Hamuru 6 adet bezeye ayýrýn. Her bezeleri merdane ile elinizin 2 karýþ boyunda ve 1 karýþ eninde açýn. Ýç malzemesi için yeþil mercimeði haþlayýn.

Karýþtýrma kabýna haþlanmýþ yeþil mercimeði alýn. Yeþil mercimeðin üzerine kimyon ilave edin. Kýrmýz biberi ve yeþilbiberi küp olarak kesip karýþtýrma kabýna alýn. Üzerine ince kýyýlmýþ taze soðan ve maydanozu ilave edin. Üzerine tuz ve karabiber ekleyin. Tüm malzemeyi karýþtýrýn. Aþtýðýnýz hamurlarýn ortasýna iç harçtan yayýn. Hamuru karþýlýklý olarak kapatýn. Fýrýn tepsisine pideleri dizin. Mayalanmasý için bir süre bekletin. Mayalandýktan sonra önceden ýsýtýlmýþ 210 derecelik fýrýnda piþirin. Pideler fýrýndan çýktýktan sonra pidelerin üzerine sývýyað sürüp servis edin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen