ARA

Sosisli Pide

Sosisli Pide 2 kaþýk yaðda salça iyice kavrulur.2 bardak su, tuz ve karabiber ilave edilip, sosisler uzunlamasýna çizilir ve tencereye eklenir.


Malzemeler:

2 su bardaðý ýlýk süt
1 çorba kaþýðý toz þeker
1 tatlý kaþýðý tuz
4 çorba kaþýðý sývýyað
1/2 paket toz maya
Aldýðý kadar un
Üst Malzemesi;
20 tane küçük sosis
1 çorba kaþýðý salça
2 çorba kaþýðý sývýyað
2 su bardaðý su
Tuz, karabiber
1 yumurta sarýsý
100 gr. kaþar rendesi

Hazýrlanýþý:

2 kaþýk yaðda salça iyice kavrulur.2 bardak su, tuz ve karabiber ilave edilip, sosisler uzunlamasýna çizilir ve tencereye eklenir. 10 dk. Piþirilip ateþten alýnýr. Maya bir karýþtýrma kabýna alýnýr ve üstüne süt eklenir. Ýyice eridikten sonra üstüne tuz, yað ve þeker ilave edilir. Aldýðý kadar un ilavesi yapýlarak yumuþak ele yapýþmayan bir hamur elde edilir. 30 dk. dinlendirilir ve tekrar yoðurulur. 20 parçaya ayrýlan hamur bezeler, sosisten uzun rulo haline getirilir ve ortalarýna sosis yerleþtirilir ve tepsiye dizilerek 20 dk. daha dinlendirilir. Salçalý sostan sosislerin üzerine gezdirilip yumurta sarýsý sürülür. Kaþar rendesi ilave edilip önceden ýsýtýlmýþ 180 derece fýrýnda 25 dk. piþirilir.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen