ARA

Sosisli Pide

Sosisli Pide Sosisleri halka halka doðrayýn. Çarliston biberlerin tohumlarýný çýkarýp, çok ince kýyýn.


Malzemeler:

16 adet milföy hamuru
Üzeri Ýçin;
Yumurta sarýsý
Harcý Ýçin;
2 yemek kaþýðý margarin
6 adet sosis
2 adet çarliston biberi
4 adet taze soðan
1 tatlý kaþýðý kekik
3 diþ sarýmsak
1 su bardaðý rende kaþar peyniri
Tuz ve karabiber

Hazýrlanýþý:

Sosisleri halka halka doðrayýn. Çarliston biberlerin tohumlarýný çýkarýp, çok ince kýyýn. Sarýmsaklarý, taze soðanlarý ve maydanozlarý ayýklayýp, kýyýn. Tencerede margarini kýzdýrýp, içine halka halka doðranmýþ sosisleri, çarliston biberleri ve sarýmsaklarý ilave edip, kavurun. Daha sonra harca kýyýlmýþ taze soðanlarý, tuz ve karabiberi ve kekiði ilave edip, bir taþým kavurun. Piþen harca, rendelenmiþ peyniri ilave edip, karýþtýrdýktan sonra soðumasý için yayvan bir tabaða alýn.

Milföyleri buzluktan çýkarýp, tezgâhýn üzerine dizin bir kâse veya bardakla yuvarlak olarak kesin.(Arzuya göre hamuru kare olarak da kullanabilirsiniz.) 8 adet hamurun kenarlarýna su sürüp, orta kýsmýna soðumuþ harçtan koyun. Kalan 8 adet halka hamuru harçlý hamurlarýn üzerine kapatýn. Keskin bir býçak ile hamurlarýn üzerlerini artý biçiminde kesin. Sosisli pideleri Sývý Sana sürdüðünüz tepsiye dizip, üzerlerine bir fýrça yardýmý ile yumurta sarýsý sürün. Sosisli pideleri önceden 200 derece de ýsýtýlmýþ fýrýnda 15-20 dakika üzerleri kýzarana kadar piþirip, sýcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen