ARA

Soðanlý Pide

Soðanlý Pide Yarým su bardaðý ýlýk suda tozþekerle birlikte mayayý eritin.


Malzemeler:

4 orta boy soðan
1 çay bardaðý sývýyað
100 gr kýyma
Yarým demet maydanoz
3 su bardaðý un
1 tatlý kaþýðý toz maya
Yarým çay kaþýðý tozþeker
1.5 su bardaðý su
Karabiber, tuz

Hazýrlanýþý:

Yarým su bardaðý ýlýk suda tozþekerle birlikte mayayý eritin. Unu derin bir kaba alýp, 1 su bardaðý su ilavesiyle suda erittiðiniz mayayý da ekleyerek kulak memesi kývamýnda bir hamur hazýrlayýn. Hamuru 1 saat ýlýk bir ortamda dinlenmeye býrakýn. Yemeklik doðradýðýnýz soðanlarý sývýyaðda kavurun. Kýymayý ilave edip bir süre daha kavurduktan sonra karabiber ve tuz serpin.

Ýnce kýyýlmýþ maydanozu da ekleyip iç malzemesini ateþten indirin. Mayalanmýþ hamuru 1 büyük,1 küçük 2 bezeye ayýrýn. Alt kýsma gelecek olan büyük hamuru açýp yaðlanmýþ tepsiye yerleþtirin. Üzerine hazýrladýðýnýz iç malzemesini serin. Diðer hamuru biraz daha küçük açýp iç malzemesinin üzerine yayýn ve alttaki hamurun kenarlarýný küçük hamurun üzerine doðru kapatýn. 1 70 derece ýsýtýlmýþ fýrýnda 30 dakika piþirin.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen