ARA

Kýymalý Sucuklu Pide

Kýymalý Sucuklu Pide Yoðurma kabýna sütü, mayayý, yaðý,1 yumurtayý koyup karýþtýrýn tuzu þekeri ve ununu yavaþ yavaþ ilave edin.


Malzemeler:

1 paket yaþmaya
2 su bardaðý ýlýk süt
1/2 çay bardaðý sývý yað
1 yumurta, þeker ve tuz
Alabildiði kadar un
Kýymalý harç için:
3 tane sivri biber
3 orta boy kuru soðan
2 tane domates
250 gr. kýyma
2 çay kaþýðý tuz
1 çay kaþýðý karabiber, toz kýrmýzýbiber
Yarým kangal sucuk, kaþar rendesi
Üzeri için:
2 yumurta sarýsý

Hazýrlanýþý:

Yoðurma kabýna sütü, mayayý, yaðý,1 yumurtayý koyup karýþtýrýn tuzu þekeri ve ununu yavaþ yavaþ ilave edin. Hamur kulak memesi kývama gelinceye kadar un ekleyip karýþtýrmaya devam edin. Ýstenen kývama geldiðinde bir müddet daha yoðurup üzerini bir bezle örtüp mayalanmaya býrakýn. Harcý için, tavaya soðaný yemeklik doðrayýn kavurun kýymayý ilave edip kavurmaya devam edin.

Minik doðranmýþ biberleri sonra da domatesleri ilave edin tuzunu ve karabiberi ekleyin soðumaya býrakýn. Mayalanmýþ hamurdan parçalar koparýp elinizle pide þekli verin veya merdaneyle uzun pide þeklini verin tepsiye dizin. Ýçine soðumuþ harcý payedin. Üst kenarlarýna yumurta sarýsý sürdükten sonra 15 dakika kadar mayalandýrýn. 180 derecelik önceden ýsýtýlmýþ fýrýnda üzerleri kýzarana dek piþirin.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen