ARA

Vejeteryan Pizza (6-8 Kiþilik)

Vejeteryan Pizza (6-8 Kiþilik) Unu düz bir zemine alýp ortasýný havuz gibi açýn. Ýçine maya, tozþeker ve 1 su bardaðý ýlýk su koyun.


Malzemeler:

Hamuru Ýçin;
4 su bardaðý un
Yarým paket (20 gram) yaþ maya
1 çay kaþýðý tozþeker
yeteri kadar ýlýk su
1 tatlý kaþýðý tuz
1 çay bardaðý sývýyað
Üzeri Ýçin;
1 adet kýrmýzý biber
1 adet dolmalýk sarý biber
10 adet mantar
1 adet orta boy soðan
1 su bardaðý küp doðranmýþ beyaz peynir
2 çorba kaþýðý konserve mýsýr
3-4 çorba kaþýðý ketçap
1 su bardaðý rendelenmiþ kaþar peyniri
Tuz, karabiber, kekik

Hazýrlanýþý:

Unu düz bir zemine alýp ortasýný havuz gibi açýn. Ýçine maya, tozþeker ve 1 su bardaðý ýlýk su koyun. Maya biraz kabarana kadar bekleyin. Tuzu ve sývýyaðý ekleyip karýþtýrýn. Azar azar su ilave ederek kulak memesi yumuþaklýðýnda bir hamur hazýrlayýn. Üzeri nemli bir bezle örtülü olarak 30 dakika dinlendirin. Diðer taraftan üzeri için, kýrmýzý ve sarý biberi ince þeritler halinde doðrayýn.

Mantarlarý temizleyin ince kýyýn. Soðaný piyazlýk doðrayýn. Dinlenen hamuru unlu bir tezgahta elinizle 30-35 cm çapýnda açýp yaðlý kaðýt serilmiþ bir tepsiye yerleþtirin. Hamurun yüzeyine ketçap sürün. Beyaz peynir, mýsýr, soðan ve biberleri üzerine yerleþtirin. Kekik, tuz ve karabiber serpin. Rendelenmiþ kaþar peynirini ilave edin. Önceden ýsýtýlmýþ 200 derece fýrýnda 20 dakika piþirin. Dilimleyerek servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen