ARA

Sucuklu Pizza

Sucuklu Pizza Mayayý ýlýk bir bardak suda ezin. Ýçine bir tatlý kaþýðý þeker ilave edin. 3 bardak unu eleyerek ortasýný açýn.


Malzemeler:

1 kangal sucuk
3 su bardaðý un
1 tatlý kaþýðý kuru maya
1 su bardaðý ýlýk su
1 tatlý kaþýðý tuz
3 adet orta boy domates
2 adet sivri biber
1 su bardaðý rendelenmiþ kaþar peyniri
2 fincan zeytinyaðý

Hazýrlanýþý:

Mayayý ýlýk bir bardak suda ezin. Ýçine bir tatlý kaþýðý þeker ilave edin. 3 bardak unu eleyerek ortasýný açýn. Ýçerisine tuz, bir fincan zeytinyaðý ve sulandýrdýðýnýz mayayý ekleyerek kulak memesi yumuþaklýðýnda bir hamur yoðurun. Hamuru ýlýk bir yerde iyice kabarana kadar bekletin.

Mayalanma iþi bitince yumurtadan büyük parçalar koparýp, merdane yardýmý ile yarým santim kalýnlýðýnda açýn. Üzerine zeytinyaðý sürün. Açtýðýnýz hamur üzerine halka halka doðranmýþ sucuklarý dizin. Ufak doðradýðýnýz domatesi, biberi serpiþtirin. Kaþar peyniri de rendeleyerek üzerlerine ekleyin. Yaðlanmýþ tepsiye koyup yarým saat kadar dinlendirin. Sonra fýrýnda piþirip sýcak olarak servise sunun.

Afiyet Olsun.




COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen