ARA

Acem Pilavý

Acem Pilavý Pirinçleri ayýklayýp, bir süzgeçin içinde niþastasý gidene kadar yýkayýnýz.


Malzemeler:

3 yemek kaþýðý margarin
500 gram kuzu eti
2 su bardaðý pirinç
1 adet kuru soðan
2 adet sivri biber
2 adet taze soðan
1 su bardaðý bezelye
3 su bardaðý et suyu
2 yemek kaþýðý dolmalýk fýstýk
Tuz – karabiber

Hazýrlanýþý:

Pirinçleri ayýklayýp, bir süzgeçin içinde niþastasý gidene kadar yýkayýnýz. Kuru soðaný piyazlýk doðrayýnýz. Taze soðanlarý ayýklayýp, ince ince kýyýnýz. Sivri biberlerin tohumlarýný çýkarýp, doðrayýnýz.

Yayvan bir tencerede margarini kýzdýrýp, içine kuzu etlerini, ilave edip, etler suyunu çekene kadar kavurunuz. Etler kavrulunca içine dolmalýk fýstýklarý ve doðranmýþ sivri biberleri ekleyip, kavurunuz.

Dolmalýk fýstýklar renk alýnca içine piyazlýk doðranmýþ kuru soðanlarý ilave edip, soðanlar pembeleþinceye kadar sote ediniz. Soðanlar renk alýnca, içine yýkanmýþ pirinçleri ve az tuz ilave edip, kavurunuz.

En son olarak içine doðranmýþ taze soðanlarý bezelyeleri, et suyunu, tuz - karabiberi ilave edip, kýsýk ateþte tencerenin kapaðý kapalý olarak hiç karýþtýrmadan, pirinçler göz göz olana kadar piþiriniz.

Piþen pilavý demlendirip, sýcak olarak servis ediniz.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen