ARA

Patlýcanlý Pilav Denediniz mi?

Patlýcanlý Pilav Denediniz mi? Çoðu insan sade pilavý sevmez. Mutlaka içine garnitür, tavuk, en kötüsü mýsýrla süsler, bulyon katarki farklý bir lezzeti olsun...


Biz de bu sefer pilavý patlýcanlý denedik ve tadý damaðýmýzda kaldý. Artýk tavuklu, etli, garnitürlü pilavlarýn yanýna patlýcanlýyý da sýraya koyacaðýz ☺

Malzemeler:

1,5 su bardaðý pirinç
3 adet patlýcan
3 kaþýk zeytinyaðý
1 demet dereotu
Kýzartma için sývý yað
2 su bardaðý et suyu
1 adet kuru soðan
1 çay kaþýðý karabiber
Yeterince tuz

Hazýrlanýþý:

Patlýcanlarý þerit þerit olacak þekilde soyun. Önce 1,5 cm kalýnlýðýnda doðrayýp, daha sonra bunlarý dörde bölün. Acý suyunun çýkmasý için bol tuzlu suya koyun. Yarým saat kadar beklettikten sonra bol suda tuzu gidene kadar yýkayýn. Kýzartýrken yaðýn sýçramamasý için, bir havlu ile ezmeden iyice kurulayýn. Patlýcanlar yumuþayýp pembeleþinceye kadar bol sývý yaðda kýzartýn. Yaðýný çekmesi için gazete kaðýdý üzerine çýkarýp, soðumaya býrakýn.

Daha önceden ýslattýðýnýz ve tuzlu suda beklettiðiniz pirinçleri süzerek iyice yýkayýn. 3 kaþýk yaðda soðaný kavurun ve daha sonra buna pirinci ilave edip, kavurmaya devam edin. Pirinçler tane tane olunca, iki bardak kaynar su katýn. Pilavýn yüzeyi gözenekler haline gelince ateþi iyice kýsýn. 5 dakika böyle piþirdikten sonra ateþi tamamen söndürüp, kapaðý kapalý olarak demlendirin. Demlendiktan sonra pilavý iyice karýþtýrarak servis tabaðýna alýn ve üzerine patlýcanlarý yayýp, dereotlarýný serpin.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen