ARA

Dereotlu ve Enginarlý Perde Pilavý

Dereotlu ve Enginarlý Perde Pilavý Pirinci soðuk suyun altýnda yýkayýn.


Malzemeler:

3 su bardaðý pirinç (Basmati veya Yasemin gibi uzun taneli)
2 tablet Tavuk Bulyon
4 su bardaðý su
1 su bardaðý dereotu (ince doðranmýþ)
3 kaþýk margarin
3 kaþýk sývý margarin
4 adet orta boy enginar
1 su bardaðý soyulmuþ badem
1 yaprak yufka

Hazýrlanýþý:

Orta boy bir tencerenin yarýsýna kadar su koyup tencereyi ateþin üzerinde kaynamaya býrakýn. Su kaynamadan önce 2 tablet Knorr tavuk bulyonu ve sývý margarini ilave edin. Su kaynayýnca pirinçleri ilave edin ve aðzý açýk bir þekilde haþlayýn. 3 dakika sonra enginarlarýn yarýsýný tencereye ekleyin. 5 dakika sonra pilavý tel süzgeçle süzün. Bademlerin yarýsýný ve dereotunu pilavla harmanlayýn.

Teflon veya seramik kaplama bir pilav tenceresini ateþe koyup hafiften ýsýtýn. Margarin ile tencereyi yaðlayýn ve yufkayý geniþ bir þekilde yayýn. Geri kalan bademleri ve enginarlarý yufkanýn içine serpiþtirin, tencerenin tabanýna tam oturacak þekilde yanlarýný katlayýn. Harmanladýðýnýz pilavý yufkanýn üzerine boþaltýp kýsýk ateþte 15 dakika demlenmeye býrakýn. Bir servis tabaðýnýn üzerine ters çevirerek servis edin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen