ARA

Acem Pilavý (4 kiþilik)

Acem Pilavý (4 kiþilik) Ön hazýrlýk olarak pirinci ayýklayýn. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aþacak kadar tuzlu ýlýk su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaþýðý tuz kullanýn. Pirinci 2 saat ýslatýn.



Malzemeler:

400 gr Pirinç
100 gr margarin
1 çorba kaþýðý - 2 tatlý kaþýðý Tuz
40 gr Çam fýstýðý
400 gr Kuzu kuþbaþý
100 gr Soðan
40 gr Kuþüzümü
1/2 tatlý kaþýðý Tarçýn
2 diþ Karanfil
8 adet Kakule
2 bardak Et suyu

Hazýrlanýþý :

Ön hazýrlýk olarak pirinci ayýklayýn. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aþacak kadar tuzlu ýlýk su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaþýðý tuz kullanýn. Pirinci 2 saat ýslatýn. Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarýp, süzülmeye býrakýn.

Bu arada soðaný soyup, küçük küpler halinde doðrayýn. Kuþüzümünü ayýklayýn. Küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edip, bekletin. Kakulenin içindeki siyah tohumlarý çýkartýn. Karanfille birlikte bir havanda dövün. Tarçýný da ilave edip, karýþtýrýn.

Pirinci, üzerinden soðuk su geçirerek 3 kere yýkayýn. Her yýkayýþta pirinci tekrar tencereye koyup üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak niþastasýnýn suyun üzerine çýkmasýný saðlayýn. Sonra bu niþastalý suyu döküp, iþlemi yineleyin.

Et suyunu bir taþým kaynatýp, bir kenara alýn. Yaðý orta boy bir tencerede, orta ateþte eritin. Yað kýzmaya baþlayýnca fýstýðý ilave edin. Bir kevgirle birkaç kere karýþtýrýp 1-2 dakika piþirin. Sonra 3'er dakika arayla eti ve soðaný ilave edin. Yine kevgirle sýk sýk karýþtýrarak et kýzarýp soðan pembeleþinceye kadar piþirin.

Etler piþmeye yüz tutunca tuz, kuþüzümü, tarçýn, karanfil ve kakuleyi katýp, birkaç kere karýþtýrýn. Pirinci etlerin üzerine dökün. Kevgirin tersiyle pirinci düzleyin. Tencerenin kapaðýný sýkýca örtün. Hatta gerekirse un ve su ile koyu bir bulamaç hazýrlayýp, bunu tencerenin kapaðýnýn etrafýna sývayýn.

Ateþi iyice kýsýn. Pirinci 18-20 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar piþirin. Ocaðý kapatýn. Pilavý ocaðýn üzerinde 15 - 20 dakika demlendirin.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen