ARA

Etli ve Üzümlü Pilav

Etli ve Üzümlü Pilav Kayýsýlarý küçük küçük doðrayýn. Kayýsý, kuþ üzümü ve kuru üzümü ayrý kaplara alýp, þiþmeleri için üstlerine kaynar su ilave edin ve bir gece bu þekilde bekletin.


Malzemeler:

Ýki buçuk su bardaðý pirinç
10 adet kuru kayýsý
1 çay bardaðý kuþ üzümü
1 çay bardaðý kuru üzüm
400 gr. sotelik doðranmýþ kuzu eti
1 adet orta boy soðan
2 tatlý kaþýðý köri
1 tatlý kaþýðý yenibahar
3 çorba kaþýðý tereyaðý
Yarým çay bardaðý zeytinyaðý
1 çay bardaðý dolmalýk fýstýk
Yarým demet dereotu
Tuz, karabiber
Yeterince sýcak su

Hazýrlanýþý:

Kayýsýlarý küçük küçük doðrayýn. Kayýsý, kuþ üzümü ve kuru üzümü ayrý kaplara alýp, þiþmeleri için üstlerine kaynar su ilave edin ve bir gece bu þekilde bekletin. 1 çorba kaþýðý tereyaðýný eritin. Soðaný rendeleyip, etle birlikte suyunu salýp tekrar býrakana kadar yaðda kavurun.

Köri, karabiber, yenibahar, tuz ve 1 su bardaðý sýcak suyu ekleyip 10 dakika suyunu çekene kadar piþirin. Fýstýklarý yapýþmaz yüzeyli bir tavada pembeleþene kadar kavurun. Etin altýný kapattýktan sonra fýstýklarý üzerine ekleyin. Kalan tereyaðýný bir tencereye alýn ve zeytinyaðý ile karýþtýrýp kýzdýrýn.

Pirinci yýkayýp iyice süzün ve 8-10 dakika bu yaðda kavurun. Üzerini bir parmak geçecek kadar sýcak su koyup 10 dakika harlý, 10 dakika kýsýk ateþte pilavý piþirin. Ýlk 10 dakikanýn sonunda, sularýný süzdüðünüz kayýsý ve üzümleri pilava ekleyin.

Dereotunu incecik kýyýp pilavýn altýný kapattýktan sonra üzerine ilave edin. Pilavý ya bir kalýp yardýmý ile þekillendirin ya da olduðu gibi servis tabaðýna alýn. Eti ise arzunuza göre pilavla karýþtýrabilir ya da yanýnda servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen