ARA

Bezelyeli Taze Börülce Salatasý

Bezelyeli Taze Börülce Salatasý Öncelikle deniz börülcelerini yýkayýp kaynar suda 3 dakika haþlayalým. Delikli kepçe ile alýp buzlu suya attýktan sonra yarým dakika bekletip süzgece alýp iyice süzelim.


Malzemeler:

200 Gr Deniz Börülcesi
200 Gr Ýç Bezelye
2 Adet Domates
3 Adet Taze Soðan
15 Adet Zeytin
3 Kaþýk Labne Peyniri
2 Kaþýk Yoðurt
3 Kaþýk Maydanoz
3 Kaþýk Dereotu
1 Tutam Tuz

Hazýrlanýþý:

Öncelikle deniz börülcelerini yýkayýp kaynar suda 3 dakika haþlayalým. Delikli kepçe ile alýp buzlu suya attýktan sonra yarým dakika bekletip süzgece alýp iyice süzelim.

Bezelyeleri tuzlu kaynar suda haþlayýp süzelim. Domateslerin kabuðunu soyup çekirdeklerini çýkaralým ve etli kýsýmlarýný küp küp doðrayalým. Taze soðanlarý da temizleyip iri iri doðrayalým.

Sos içinse labne peyniri, yoðurt, maydanoz ve dereotunu bir kaseye alýp tuz ilave ettikten sonra iyice çýrpalým.

Börülce, bezelye, domates ve soðanlarý bir kaba alýp üzerine zeytinyaðý gezdirelim. Harmanlayýp servis tabaklarýna alalým. Üzerine sosu ve zeytinleri ekleyip servis yapalým.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen