ARA

Ahtapotlu Spagetti

Ahtapotlu Spagetti Bir tencerenin içinde 8-10 dakika makarnanýzý haþlayýn.


Malzemeler:

1/2 paket spaghetti
1 orta boy ahtapot
6-7 diþ sarýmsak
1 büyük boy domates
3-4 yemek kaþýðý zeytinyað
2-3 adet defne yapraðý
1,5 yemek kaþýðý sirke, bir fiske deniz tuzu

Hazýrlanýþý:

Bir tencerenin içinde 8-10 dakika makarnanýzý haþlayýn. Orta boy bir tencerenin içine su, sirke ve defneyapraðý koyuyoruz. (sirke ve defneyapraðý ahtapot haþlanýrken çýkan kokunun oluþmasýna engel olacaktýr.) Ahtapotumuz eðer temizlenmiþse sudan geçirip kaynamýþ olan suyun içine koyuyoruz.

Ahtapotu koyduktan sonra saatinizi kontrol edin. Mutlaka 15 dakika sonra çatalýnýzý batýrýp yumuþaklýðýný kontrol edin. Çok fazla piþirmeyin. Bir tavaya zeytinyaðýný ve yuvarlak dilimlenmiþ sarýmsaklarý koyup soteleyin. Sudan çýkardýðýnýz ahtapotu kesme tahtasýna koyup 2-3 cm. lik kalýnlýkta doðrayýn.

Sarýmsaklarýn bulunduðu tavaya ilave edin. 2-3 dakika yüksek ýsýdaki ateþte soteleyin. Üstüne küçük küçük doðranmýþ domatesleri koyup 4-5 dakika domatesler kendilerini býrakana kadar piþirin. Biraz deniz tuzu ekleyin. Makarnanýzý tavaya ekleyip karýþtýrýn. Servis tabaðýnýza alýn. Arzuya göre karabiber.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen