ARA

Ciðer Beyaz Þaraplý

Ciðer Beyaz Þaraplý Çabuk ve kolay hazýrlanan beyaz þaraplý ciðer, tereyaðlý þehriye ve bezelye ile servis edilebilir.


Malzemeler:

750 gr Dana Ciðeri (ince dilimlenmiþ)
1 Tatlý Kaþýðý Tuz
1 Çay Kaþýðý Karabiber
2 Çorba Kaþýðý Un
60 gr Tereyaðý (4 çorba kaþýðý)
2 Çorba Kaþýðý Zeytinyaðý
2 Arpacýk Soðaný (kýyýlmýþ)
1 Diþ Sarýmsak (dövülmüþ)
200 gr Kýrmýzý Þarap (1 su bardaðý)

Hazýrlanýþý:

Çabuk ve kolay hazýrlanan beyaz þaraplý ciðer, tereyaðlý þehriye ve bezelye ile servis edilebilir. Ciðer dilimlerini tuz ve biberle ovunuz ve her iki yüzlerini unlayarak bir kenara koyunuz.
Büyük bir tavada tereyað ve zeytinyaðý eritip, köpükleri kaybolunca arpacýk soðaný ve sarýmsaðý ekleyerek 3-4 dakika, soðanlar yumuþayana kadar sote ediniz.

Tavaya 4-5 ciðer dilimi koyup her iki yüzlerini 2-3'er dakika kýzartýnýz. Bir delikli kepçeyle tavadan alýp, öteki ciðer dilimlerini kýzartýrken (gerekirse tereyað ve zeytinyað ekleyerek) ilk kýzarmýþlarý ýsýtýlmýþ bir tabakta üstünü örterek sýcak tutunuz. Bütün dilimler kýzardýktan sonra ciðer ve soðanlarý ýsýtýlmýþ tabaða alýp, sýcak tutunuz. Þarabý tavaya boþaltýp, harlý ateþte 1-2 dakika karýþtýrarak kaynatýnýz.Tavayý ateþten alýnýz. Sosu, tabaktaki ciðerlerin üstüne boþaltarak hemen servis ediniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen