ARA

Dana Böbreði Þarap Soslu

Dana Böbreði Þarap Soslu Þarapta piþmiþ mantarla hazýrlanan þarap soslu dana böbreði, patates püresi ve sote taze fasulye ile servis edilir.


Malzemeler:

1 kg Dana Böbreði (yaðlarý temizlenip yýkanmýþ ve dilimlenmiþ)
1 Soðan (ince doðranmýþ)
1 Limonun Suyu ve Rendelenmiþ Kabuðu
1 Tatlý Kaþýðý Tuz
1 Çay Kaþýðý Karabiber
1 Su Bardaðý Hafif Tatlý Þarap
30 gr (2 çorba kaþýðý) Tereyaðý
250 gr Mantar (temizlenmiþ)
125 gr (1/2 su bardaðý) Acý Krema
Baharat Torbasý;
8 Sap Maydanoz
1 Fiske Kekik
1 Defne Yapraðý

Hazýrlanýþý:

Þarapta piþmiþ mantarla hazýrlanan þarap soslu dana böbreði, patates püresi ve sote taze fasulye ile servis edilir. Böbrek dilimlerini ateþe dayanýklý bir cam tencereye koyup üstüne soðan, limon kabuðu rendesi, tuz ve biberi koyup, limon suyunu, baharat torbasýný ve þarabý ekleyiniz.

Tencereyi harlý ateþe oturtup, ara sýra karýþtýrarak ýsýtýnýz. Kaynamaya baþlayýnca ateþi kýsýp yemeði 30 dakika piþiriniz.Bu arada, küçük bir tavada tereyaðý eritiniz, köpükleri sönüp yað kýzýnca, mantarlarý ekleyiniz ve karýþtýrarak 3-4 dakika kýzartýnýz.

Sonra tavayý ateþten alýnýz. Böbrekler piþince mantarlarý tencereye katýp karýþtýrarak kremayý ekleyiniz. Ara sýra karýþtýrarak, 5 dakika daha piþiriniz. Tencereyi ateþten alýp baharat torbasýný çýkartýp atýnýz. Yemeði, içinde piþtiði tencereyle servis ediniz.

Afiyet Olsun.
     

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen