ARA

Dalak Dolmasý

Dalak Dolmasý Dalaklar çiðken, bir tarafý kesilerek parmaðýmýzýn yardýmýyla içi boþaltýlýr. Boþaltýlan iç bir tarafta bekletilir.


Malzemeler:

4 büyük koyun dalaðý
100 gr katý yað
1 su bardaðý pirinç
1 orta boy kuru soðan
1 çay kaþýðý yenibahar
1 çay kaþýðý tarçýn
Dolmalýk fýstýk üzüm
Kýzartmak için 1 yumurta
1 su bardaðý un
2 su bardaðý sývý yað

Hazýrlanýþý:

Dalaklar çiðken, bir tarafý kesilerek parmaðýmýzýn yardýmýyla içi boþaltýlýr. Boþaltýlan iç bir tarafta bekletilir. Ýç pilavý piþirmek için fýstýk ve soðan katý yað ile kavrulur. Pirinç ilave edilir, onu da kavurduktan sonra baharatý, üzümü, yeterince tuzu ilave edilip, 1 bardak soðuk su eklenerek kýsýk ateþte piþirilir.

Kapak açýk býrakýlarak soðutulur. Az piþmiþ pilav kestiðimiz küçük delikten aþýrý olmamak þartýyla dalaklarýn içine doldurulur. Derin bir tencerede piþtiðine emin olana kadar haþlanýr. Þiþen ve haþlanan dalaklar soðumak üzere bir yere alýnýr.

Ýyice soðuduðundan emin olduktan sonra dikey kalýn dilimler halinde kesilir. Önce una, sonra yumurtaya batýrýlarak kýzartýlýr. Ayýrdýðýmýz içi haþladýðýmýz suya ekliyerek bir çorba elde edebiliriz. Dalaklarý haþlarken içlerinden dökülen pirinç ve üzüm çorbaya dengeli bir kývam verecektir. (Çorbayý içerken sirkeli sarýmsak tavsiye edilir. Rengi siyah olur. Özelliði budur.) Afiyet olsun!

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen