ARA

Mantarlý Çanak Köfte

Mantarlý Çanak Köfte Kýyma, rendelenmiþ soðan, bayat ekmek içi, karabiber, köfte baharý, tuz ve karbonat yoðurularak köfte harcý hazýrlanýr.


Malzemeler:

500 gr köftelik kýyma
3 dilim bayat ekmek içi
1 adet soðan
1 çay kaþýðý karbonat
15 adet mantar
7-8 dal taze soðan
4 çorba kaþýðý sývý yað
1 tutam maydanoz
1 adet domates
2-3 adet sivri biber
1 kase rende kaþar peyniri
2 çorba kaþýðý sývý yað
1 su bardaðý su
1 çorba kaþýðý domates salçasý
Tuz, karabiber, köfte baharý

Hazýrlanýþý:

Kýyma, rendelenmiþ soðan, bayat ekmek içi, karabiber, köfte baharý, tuz ve karbonat yoðurularak köfte harcý hazýrlanýr. Harçtan koparýlan parçalar yuvarlandýktan sonra ortalarý oyulur ve avuç içi büyüklüðünde çanak þekli verilir. Ýç malzemesi için yemeklik doðranan soðanlar tencerede sývý yaðda pembeleþtirilir.

Ýnce doðranmýþ mantarlar soðanlara eklenerek sularýný çekinceye kadar sotelenir. Ocaktan alýnan mantarlara ince kýyýlmýþ maydanoz, tuz ve karabiber ilave edilerek harmanlanýr. Hazýrlanan çanak þeklindeki köfteler iyice piþmemesine dikkat edilerek fýrýnda bir miktar kýzartýlýr. Mantarlý harç yarý kýzarmýþ köftelerin içerisine doldurulur. Domatesler dilimlenir.

Mantarlý harçla doldurulmuþ köfteler altlarýna domates dilimleri yerleþtirilerek tepsisine dizilir. Köftelerin üzerine rende kaþar peyniri serpilerek domates ve biber dilimleriyle süslenir. 1 çorba kaþýðý salça 1 bardak suda ezilerek tepsisine ilave edilir. Köfteler tencere de kaþarlar eriyene kadar kýzartýlýp servis yapýlýr.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen