ARA

Bezelyeli Köfte

Bezelyeli Köfte Köftesi için karýþtýrma kabýna 350 gr. kýymayý alýn.


Malzemeler:

Köftesi Ýçin;
350 gr. kýyma
1 yumurta
1 soðan
1 tutam kekik, tuz, karabiber
Sosu Ýçin;
1 kase bezelye
1 çorba k.domates salçasý
2 domates
1 su b.mýsýr
1 soðan
3 diþ sarýmsak
1 çorba k.un
Pilavý Ýçin;
2 su b.pirinç
1 çay b.arpa þehriye
Sývýyað, tuz
Su

Hazýrlanýþý:

Köftesi için karýþtýrma kabýna 350 gr. kýymayý alýn. Üzerine 1 adet yumurta kýrýn. Üzerine 1 soðan rendesi,1 tutam kekik tuz v e karabiber ilave edip köfteyi yoðurun. Köfteden fýndýk büyüklüðünde köfteler hazýrlayýn. Köfteleri tavada kýzartýn.Sosu için tencereye yemeklik kesilmiþ soðaný ve sarýmsaklarý alýp kavurun. Üzerine 1 çorba kaþýðý unu ilave edin. Kavrulduktan sonra üzerine salça ve domatesleri ekleyin.1 su bardaðý mýsýr ve bezelye ilave edin.

Üzerine su ilave edip piþirin. Sosun üzerine kýzartýlmýþ olan köfteleri ilave edin. Birlikte sos koyu kývam alana kadar piþirin. Pilav için tencereye sývýyaðý alýn. Üzerine 1 çay bardaðý arpa þehriye ilave edip kavurun. Daha sonra üzerine 2 su bardaðý pirinci ilave edin. Birlikte kavurun. Pirinçler kavrulduktan sonra üzerine sýcak su ilave edip piþirin. Pilavý bir kaba alýp ters çevirip servis tabaðýna alýn. Pilavýn kenarlarýna bezelyeli köfteli sostan ilave edip servis edin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen