ARA

Etli Bakla

Etli Bakla Baklalarýn uç kýsýmlarýný koparýp temizleyin.


Malzemeler:

250 gr bakla
150 gr kuzu kuþbaþý
1 çorba kaþýðý zeytinyaðý
1 soðan
2 çorba kaþýðý rendelenmiþ kaþar peyniri
3 dal dereotu
2 taze soðan
1 kesme þeker
1 çorba kaþýðý un
1 limonun suyu
Tuz
Etli Sufle Hamuru için;
65 gr margarin yarým kahve fincaný yoðurt
Yarým paket kabartma tozu
1 su bardaðý un
1 tutam tuz
Etli Suflenin Sosu için;
1 çay bardaðý süt
1 yumurta
1 yumurtanýn sarýsý
Yarým su bardaðý rendelenmiþ kaþar peyniri
1 çorba kaþýðý un

Hazýrlanýþý:

Kararmamasý için bir çorba kaþýðý un ve limon suyu ilaveli suda 10 dakika bekletin. Süzüp küçük parçalara doðrayýn. Kuþbaþý eti zar þeklinde doðrayýn. Soðaný soyup kýyýn. Dereotu ve taze soðanlarý temizleyip kýyýn. Zeytinyaðýný tencerede ýsýtýp soðan ve eti soteleyin. Bakla, tuz, þeker, limon suyu ve üzerini örtecek kadar su ilave edin. Et ile baklalar yumuþayana ve suyunu tamamen çekene kadar piþirin. Ocaktan alýp soðumaya býrakýn. Sos için malzemeleri bir kapta karýþtýrýn.

Dereotu, taze soðan ve hazýrladýðýnýz sosu etli baklaya ilave edip karýþtýrýn. Hamur için, margarin, yoðurt, kabartma tozu, un ve tuzu çukur bir kaba alýp karýþtýrýn. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoðurun. Hamurdan ufak parçalar koparýp yaðlý kaðýtla kaplý küçük fýrýn kalýplarýnýn dibine elinizle bastýrarak yerleþtirin.

Önceden ýsýtýlmýþ 180 dereceye ayarlý fýrýnda 7-8 dakika piþirin. Baklalý karýþýmý kalýplara paylaþtýrýp fýrýn tepsisine dizin ve üzerlerini yaðlý kaðýtla örtün. Sýcak fýrýnda 10 dakika piþirin. Kaðýdý çýkarýp 5 dakika daha piþirin. Fýrýndan alýp ýlýnmasýný bekleyin. Servis tabaklarýna alýp dereotuyla süsleyin. Ilýk veya soðuk servis yapýn. Etli bakla suflesi artýk hazýr.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen