ARA

Ayvalý Kuzu Tas Kebabý

Ayvalý Kuzu Tas Kebabý Tencerenin içine, yaðý koyup eritin.


Malzemeler:

1 kg. Kuzu kuþbaþý
2 adet soðan
2 yemek kaþýðý margarin
3 adet domates
Maydanoz
3 adet sivri veya çarliston biber
2 adet havuç
1 çay bardaðý un
2 adet ayva
Tuz
2 yemek kaþýðý domates salçasý
5 su bardaðý su
4-5 diþ sarýmsak

Hazýrlanýþý:

Tencerenin içine, yaðý koyup eritin. Ýçine doðranmýþ soðaný ilave edip pembeleþinceye kadar kavurun. Eti de içine atýp, etler suyunu çekinceye kadar, bekleyin. Etler suyunu çekince, unu ve domates salçasýný ilave edin ve bir dakika kadar karýþtýrýn. Daha sonra, küp küp doðranmýþ domatesleri ilave edip iyice karýþtýrýn. Ve üzerini örtecek kadar su koyarak kaynamaya býrakýn. Üstünde oluþan köpüðü, bir kaþýk yardýmýyla alýn.

Kaynadýðý zaman, Ýçine küp küp doðranmýþ havucu, sarýmsaðý ve tuzu ilave edin. Ve kýsýk ateþte 30 dakika piþirin. Piþtikten sonra, Süzgeçle etleri çýkarýp, baþka bir kaba alýn. Diðer bir tarafta ayvalarý soyup ayýkladýktan sonra, az yað konulmuþ tavanýn içinde ayvalarý karýþtýrýp 3-4 dakika sote edin. Ve hazýrladýðýmýz etin içine koyup karýþtýrýn. Geride kalan tenceredeki sosu üzerine dökün. Sýcak servis yapýn.

Afiyet Olsun.
              

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen