ARA

Elmalý Kýzarmýþ Hindi

Elmalý Kýzarmýþ Hindi Fýrýný piþirmeden 5-10 dakika önce 190 dereceye getirin. Hindinin içini yýkayýn, içini baharatlarla tatlandýrýn. Önce yaðý ýsýtýn, soðan ve sarýmsaðý yumuþayana kadar 5 dakika piþirin.


Malzemeler:

5.5 kg piþmeye hazýr hindi
1 doðranmýþ soðan
4 diþ sarýmsak
450 ml elma þýrasý ya da þarabý
25 gr erimiþ margarin ya da tereyaðý
25 gr un
4 yemek kaþýðý az yaðlý krema
Taze nane yapraklarý (garnitür)
Tuz, biber
Ýç malzemeleri
1 kaþýk sývý yað
2 orta büyüklükte soðan (doðranmýþ)
2 diþ sarýmsak (ezilmiþ)
1 soyulup, dilimlenmiþ piþmiþ elma
175 gr taze beyaz ekmeðin içi
75 gr kuru erik
2 yemek kaþýðý, kýyýlmýþ taze nane
1 çýrpýlmýþ yumurta

Hazýrlanýþý:

Fýrýný piþirmeden 5-10 dakika önce 190 dereceye getirin. Hindinin içini yýkayýn, içini baharatlarla tatlandýrýn. Önce yaðý ýsýtýn, soðan ve sarýmsaðý yumuþayana kadar 5 dakika piþirin. Elmayý içine ekleyip, ateþten alýn. Diðer iç malzemeleri de karýþýmýn içine ekleyip koyu kývamlý bir hale getirin. Boyun oyuðundan, hazýrladýðýnýz malzemeleri doldurun. Kanatlarý kaldýrýn büyük bir iðne ya da þiþ yardýmý ile baðlayýn.

Soðan dilimlerini ve bütün sarýmsaklarý hindinin içine koyun. Aðýrlýðýna göre ne zamanda piþeceðini hesaplayabilirsiniz.(450 gr hindi için 18 dakika) Artan malzemelerden köfteler yapýp, piþirmenin son 20 dakikasýnda hindinin etrafýna yerleþtirin. Göðsü aþaðý gelecek þekilde hindiyi çevirin, 150 ml elma þýrasýný üzerine dökün ve fýrýna verin.

(Eðer hindiyi ters yatýrýrsanýz üzerine kýzgýn yað dökülmüþ gibi piþer) Piþmesine yirmi dakika kala hindiyi ters çevirin. 150 ml elma þýrasýný yine üzerine dökün ve tekrar fýrýna verin. Eðer hindi çabucak kahverengine dönerse, üstünü gevþek bir biçimde kapayýn. Ýçinin de piþtiðinden emin olun, bunun için uzun bir þiþ kullanabilirsiniz.

Fýrýndan çýkarýn, servis tabaðýna alýn. Üzerini hafifçe bir þeyle örtüp, kesmeden önce 20 dakika bekletin. Piþmiþ hindinin 300 ml suyunu bir kaba süzüp, artan elma þýrasý ile kaynatýn. Un ve erimiþ yaðý karýþtýrýp, yavaþ yavaþ elma þýrasýna ekleyin. 2 dakika kadar piþirin. Baharatlarýný ve kremayý ilave edin. 1 dakika kadar daha piþirip, piþmiþ hindi ile servis yapýn. Garnitür olarak yanýna taze nane koyabilirsiniz.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen