ARA

Yýlbaþý Ýçin Tavuk Ziyafeti

Yýlbaþý Ýçin Tavuk Ziyafeti 1 bütün tavuðu fýrýn tepsisine alýn.


Malzemeler :

1 bütün tavuk
1 tutam kekik
Tane karabiber
1 çorba kaþýðý mayonez
Kremasý için;
2,5 su bardaðý pirinç
1 çorba kaþýðý tereyaðý
1 çorba kaþýðý dolmalýk fýstýk
2 çorba kaþýðý kuþ üzümü
1 kase kestane
Tuz, karabiber
Yeni bahar
Sývýyað
1 su bardaðý et suyu
Su
Garnitürü için;
Brokoli
Brüksel lahanasý
Çeri domates

Hazýrlanýþý:

Üzerine tuz serpin. Tavuðun üzerine mayonez sürün. Tavuðu içine kekik, tuz ve tane karabiber ilave edin. Tavuðun üzerin çöp þiþler ile tutturun. Önceden ýsýtýlmýþ olan 180 derecelik fýrýnda piþirin. Pilavý için tencereye sývýyað alýn. Üzerine 1 çorba kaþýðý tereyaðý ilave edin. Üzerine dolmalýk fýstýklarý ilave edin. Dolmalýk fýstýklarý kavurun.

Daha sonra 2.5 su bardaðý pirinci ilave edin. Üzerine 2 çorba kaþýðý kuþ üzümü ilave edin. Üzerine az miktarda kestane ilave edin. Üzerine tuz ilave edin. Birlikte kavurun. Daha sonra üzerine tavuk suyu ilave edin. Üzerine sýcak su ilave edin ve pilavý piþirin. Garnitürü için tencereye su ilave edin.

Su kaynadýktan sonra üzerine brüksel lahanalarý ilave edin ve haþlayýn. Daha sonra brokoliyi ilave edin haþlayýn. Servis tabaðýna pilavý alýn. Pilavýn üzerine bütün tavuðu ilave edin. Pilavýn kenarlarýna brüksel lahanayý ve brokoliyi dizin. Çeri domatesi az yaðda soteleyin. En son servis tabaðýna çeri domatesleri ilave edip servis edin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen