ARA

Pastýrmalý Tarak Kebap

Pastýrmalý Tarak Kebap Ayýklanmýþ taraklarý bir tencereye koyup balýk suyunu ekleyin.


Malzemeler:

500 gr dondurulmuþ veya taze tarak, ikiye bölünmüþ
150 ml tavuk suyu
Tuz ve karabiber
3 yemek kaþýðý doðranmýþ taze maydanoz
1 diþ sarýmsak, iyice doðranmýþ
10 ince dilim çemensiz pastýrma
40 gr tereyaðý, eritilmiþ
Süslemek Ýçin;
4 limon parçasý

Hazýrlanýþý:

Ayýklanmýþ taraklarý bir tencereye koyup balýk suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandýrýn. Orta ateþte bir taþým kaynatýn. Ateþi kýsýp tencerenin kapaðýný kapatarak 5 dakika piþirin. Karidesleri iyice süzün ve kurulayýn. Düz bir tabakta maydanoz ve sarýmsaðý karýþtýrýn. Taraklarý bu karýþýma iyice batýrýp bir kenara kaldýrýn. Izgarayý yüksek ateþte ýsýtýn. Tarak ve pastýrma dilimlerini þiþlere geçirin. Þiþleri ýzgaraya koyup üzerlerine fýrçayla erimiþ tereyaðýný sürün. 10-12 dakika devamlý çevirerek ýzgarada piþirin. Servis tabaðýna aldýktan sonra limon parçalarýyla süsleyip sýcak servis yapýn.

Afiyet Olsun.

Editör Tavsiyesi: Bu kebabý tarak yerine iri karides ile yapabilirsiniz. Karideslerin arasýna defneyapraklarý, soðan dilimleri ve limon parçalan da konabilir. Karýþýk yeþil salata veya sade ya da bademli pilavla servis yapýn.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen