ARA

Aioli Soslu Uskumru (5 Kiþilik)

Aioli Soslu Uskumru (5 Kiþilik) Izgarayý yakýp, zeytinyaðý ile iyice yaðlayýn. Önce aioli sosu hazýrlayýn.


Malzemeler:

1 1/2 su bardaðý mayonez
2 diþ sarmýsak dövülmüþ
2/5 su bardaðý zeytinyaðý
5 orta boy uskumru
1/2 çay kaþýðý tuz
1 su bardaðý un
2 çorba kaþýðý margarin
1 limon (süsleme için)
1 demet maydanoz (süsleme için)

Hazýrlanýþý:

Izgarayý yakýp, zeytinyaðý ile iyice yaðlayýn.

Önce aioli sosu hazýrlayýn. Bunun için dövülmüþ sarýmsakla mayonezi bir telle iyi karýþtýrýn. Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya baþlarken karýþtýma kabýna yumurta sarýsý, hardal, sirke koyduðunuzda dövülmüþ sarmýsaðý da ilave edin. Sonra týpký mayonez yapýlýr gibi zeytinyaðýný bir sicim gibi akýtarak bu malzemeye yedirin.

Balýklarý temizleyip, kaný tamamen gidinceye kadar yýkadýktan sonra süzülmeye býrakýn. Unu, balýklarý alacak büyüklükte bir kaba eleyin. Balýklarýn her iki yanýný hafifçe tuzlayýn. Yine her iki yanýný una bulayýp, silkeleyerek fazla unlarýný atýn.

Unlanmýþ balýklarý ýzgaranýn üzerine yerleþtirin. Üzerlerine kalan zeytinyaðýný arasýra bir fýrça ile sürerek bir kere çevirip her iki yanýný da renk alýncaya kadar yaklaþýk 6-7 dakika piþirin.

Margarini bir kapta eritin. Izgara edilmiþ uskumrular üzerine eritilmiþ margarini bir fýrça ile sürün. Uskumrularý dilerseniz limon, maydanozla süsleyip, yanýnda aioli sosla, sýcak olarak servis yapýn.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen