ARA

Nohutlu Mantý

Nohutlu Mantý Hamur elde etmek için, yukarýda belirtilen miktarlardaki yumurta, su, tuz ve un hamur kývamýna gelinceye dek yoðrulur.


Malzemeler:

1 kg. un
1 adet yumurta
0, 5 kg. nohut
0,5 kg. yoðurt
2 su bardaðý su
150 gr. tereyaðý
Tavuksuyu
Yarým çay bardaðý sývýyað
1 yemek kaþýðý salça
1 demet maydanoz
1 baþ sarýmsak
Bir miktar karabiber, toz biber ve tuz

Hazýrlanýþý:

Yumruk büyüklüðünde parçalara ayrýlarak oklava ile yufka gibi açýlýr. Açýlan yufkalar 4-5 cm. kare biçiminde kesilir. Bir gün önceden ýslatýlan nohutlar dövülüp karabiber ilave edilerek bir karýþým elde edilir. Bu karýþýmdan kesilen parçalarýn içine misket büyüklüðünde konarak, dört köþesinden kapatýlýr ve içine sývýyað sürülmüþ tepsiye fazla bastýrmadan dizilir.

Dizme iþlemi tamamlandýðýnda tepsimiz kýzgýn fýrýna sürülür ve altý ve üstü iyice piþirilir. Piþme iþleminden sonda fýrýndan alýnarak üzerine mantýlarýn hizasýna kadar kaynatýlmýþ tavuksuyu ilave edilerek tekrar fýrýna sürülür. Fýrýnda suyunu biraz çektikten sonra çýkarýlarak üzerine önceden hazýrlanmýþ sarýmsaklý yoðurt karýþýmý dökülerek mantýlarýn üzerine yayýlýr.

Daha sonra üzerine süsleme yapmak için salça, sývýyað ve yarým bardak su ateþte karýþtýrýlarak sos elde edilir. Yine mantýnýn üzerine ilave etmek için tereyað ateþte kýzdýrýlarak toz biberle renklendirilir. Bu karýþýmlar da mantýnýn üzerine dökülerek, maydanoz yapraklarý ile süslenerek sýcak olarak servis yapýlýr.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen