ARA

Yeþil Mercimekli Pilav

Yeþil Mercimekli Pilav Mercimeði bir tencerede 30 dakika haþlayýn, bulguru yýkayýp süzün.


Malzemeler:

3 su bardaðý pilavlýk bulgur
1 su bardaðý mercimek
1 adet domates
1 adet soðan
2 çorba kaþýðý salça
4 orta boy çarliston
2 çorba kaþýðý tereyaðý veya 1 çay bardaðý sývýyað
7 su bardaðý su
1 tatlý kaþýðý tuz
1 tatlý kaþýðý pul biber
1 çay kaþýðý karabiber

Hazýrlanýþý:

Mercimeði bir tencerede 30 dakika haþlayýn, bulguru yýkayýp süzün. Tereyaðýný tencerede eritin. Saðanlarý küp küp doðrayýn ve kýzgýn yaðda pembeleþinceye kadar kavurun. Ardýndan bulguru ilave edin. Bulgur kavrulmaya devam ederken biberleri küp küp doðrayýp tencereye atýn. Biberler kavrulurken domatesleri soyup tencereye atýn. Salçayý ilave edin ve karýþtýrýn. Tuz, pul biber ve karabiberi ekleyin.

Önceden haþladýðýnýz mercimeði tencereye atýn, karýþtýrmaya devam edin. Yemeðin üzerine 7 bardak sýcak su koyun ve tencereyi kýsýk ateþte 10-15 dakika suyunu çekene kadar piþmeye býrakýn. Çukur bir kaseyi biraz yaðlayýn. Haþlanmýþ bir tatlý kaþýðý mercimeði tabaðýn kenarýna serptikten sonra pilavý üstüne dökün. Kaseyi servis tabaðýnýza ters çevirerek pilavýnýzýn þekil almasýný saðlayýn ve servis yapýn.   

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen