ARA

Sebze Sepeti

Sebze Sepeti Derin bir kapta yaðý parçalayýn.


Malzemeler:

Hamur için;
200 gr margarin
1 yumurta
3 çorba kaþýðý krema
1 tatlý kaþýðý tuz
Un
Ýçi için;
5 kemer patlýcan
5 kabak
500 gr mantar
2 top sarý biber
2 top kýrmýzýbiber
Pesto sos
Taze fesleðen
Parmesan

Hazýrlanýþý:

Üzerine un (aldýðý kadar) ve tuzu ekleyin. Yumurta ve kremayý çatalla çýrparak unlu karýþýmýn içine katýn ve hamur kývamýna gelinceye kadar yoðurun. Bir saat buzdolabýnda beklettiðiniz hamuru oklava ile açarak yaðlanmýþ tart kalýbýna koyun. Kenarlarýný elinizle iyice bastýrýn ve hamurun üzerinde çatalla delikler açýn. 170 dereceye ayarlanmýþ fýrýnda 40 dakika piþirin.

Üstü için; Patlýcanlarý dilimleyin ve suda bekleterek, çýkardýktan sonra kurulayýn. Dilimlediðiniz kabaklarý yaðlý kaðýdýn üzerinde ýzgarada piþirin. Mantarlarý sularý çekilene kadar az zeytinyaðý koyduðunuz tavada kavurun. Biberleri közleyip, kabuklarýný ayýklayýn. Tüm sebzeleri önünüze alarak piþen tart hamurunun üzerine önce patlýcanlarý, sonra sarý biber, kabak, kýrmýzýbiber, mantar, tekrar kabak, patlýcan ve bazý katlarýn aralarýna pesto sosu sürülecek þekilde dizin. Üstünü rendelediðiniz parmesan ve taze fesleðen yapraklarý ile süsleyin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen