ARA

Aþkýn Doruðu (6 Kiþilik)

Aþkýn Doruðu (6 Kiþilik) Soðanlarý kabuklarýný soymadan doðrayýn.


Malzemeler:

2 Soðan
2 Havuç
1 Kereviz
1 Sap Pýrasa
1,2 kg Patates
1 Demet Dereotu
1 Çorba Kaþýðý Margarin
2 Et Suyu Tableti
1 Defne Yapraðý
1,3 kg Dana Fileto
500 gr Süt Kremasý
Rendelenmiþ Limon Kabuðu
Tuz, Karabiber

Hazýrlanýþý:

Soðanlarý kabuklarýný soymadan doðrayýn. Havuç, kereviz ve pýrasayý yýkayýp ayýkladýktan sonra küçük küpler halinde doðrayýn. Margarini bir tencerede eritin. Soðanlarý yaðda kavurun. Sebzeleri ekleyip kavurmaya devam edin. 2,5 litre su ilave edin. Et suyu tabletlerini ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandýrýp defneyapraðýný ekleyin. Dilimlenmiþ filetoyu tenceredeki karýþýma ilave edip kýsýk ateþte 2 saat kadar piþirin.

Bu arada patatesleri yýkayýp kabuklarýný soyduktan sonra sekize bölün. Dereotunu yýkayýp ayýklayýn ve ince ince kýyýn. 100 gr süt kremasýný çýrpýp limon kabuðu, tuz ve karabiberle tatlandýrýn. Patatesleri haþlayýn. Kalan süt kremasýný dereotu ve suyu süzülmüþ patatesle karýþtýrýn. Tuz ve karabiberle tatlandýrýn. Eti tencereden alýp servis tabaklarýna yerleþtirin. Kremalý patates eþliðinde servis yapýn.

Öneri: Tencerede kalan et suyundan çorba yapabilirsiniz. Bunun için et suyunu bir süzgeçten geçirin. Bir miktar su ve þehriye ekleyip tekrar piþirin.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen