ARA

Benzersiz Mantarlar (4 Kiþilik)

Benzersiz Mantarlar (4 Kiþilik) Mantarlarýn hemen dibinden saplarýný kesin, topaklý köklerini çýkarýp soyun.


Malzemeler:

500-600 gr Mantar
75 gr Tereyaðý
2/3 Tatlý kaþýðý Konyak
1 Tatlý Kaþýðý Un
1/4 Litre Taze Çið Krema
1 Demet Maydanoz
1/2 Limon Suyu
Tuz, Karabiber

Hazýrlanýþý:

Mantarlarýn hemen dibinden saplarýný kesin, topaklý köklerini çýkarýp soyun. Nemli bir bezle baþ kýsýmlarýný temizleyin.

Tereyaðýný geniþce bir tavada eritin. Tam sararmadan mantarlarý ekleyin. Baþ kýsýmlarýný bütün bütün, saplarýný da iki-üç parçaya ayýrmýþ olarak atmalýsýnýz yaða. Harlý ateþte iki dakika piþirin. Bu arada tahta kaþýkla karýþtýrýn ve mantarlar yaðý çekince konyak döküp alevleyin. Alevin sönmesine yakýn tuz ve biber atýn.

Ýnce kýyýlmýþ maydanozu ekleyin, tiritini koyulaþtýrmak için harlý ateþte piþirmeye býrakýn. Üstüne un serpin. Ýyice karýþtýrýn.

Çið kremayý tamamen boþaltýn ve sos koyulaþýncaya kadar karýþtýrmaya devam ederek kaynatýn. Sonra altýný kýsýn ve biraz daha piþirip sýcak sýcak servis yapýn. Tadýna baktýktan sonra gerekiyorsa limon suyunu üzerinde gezdirmelisiniz.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen