ARA

Börülce Pilaki

Börülce Pilaki Börülceyi bir gece önceden ýslatýn, süzüp soðuk tuzlu suya koyun, kaynamaya baþlayýnca üzerindeki köpükleri bir kevgirle alýn, yumuþayýncaya kadar haþlayýn, süzün.


Malzemeler:

1 su bardaðý kuru börülce
1 orta boy soðan
4 diþ sarýmsak
1 orta boy havuç
1 iri domates
2 sivri biber
4 yemek kaþýðý zeytinyaðý
1 çay kaþýðý toz þeker
Tuz, karabiber
Yarým demet dereotu

Hazýrlanýþý:

Börülceyi bir gece önceden ýslatýn, süzüp soðuk tuzlu suya koyun, kaynamaya baþlayýnca üzerindeki köpükleri bir kevgirle alýn, yumuþayýncaya kadar haþlayýn, süzün. Soðanýn kabuðunu soyun, çentin. Sarýmsaklarý soyun, çentin. Havucun üstünü kazýyýn, küçük küpler þeklinde doðrayýn. Domatesin kabuðunu soyun, çekirdeklerini atýn, küp þeklinde doðrayýn. Biberlerin sapýný kesin, tohumlarýný boþaltýn, bir santim uzunluðunda yuvarlaklar olarak doðrayýn.

Tencereye iki kaþýk zeytinyaðýný koyun, soðan, sarýmsak ve havuçlarý beþ dakika süre ile kavurun, domates, sivri biber, toz þeker, tuz, karabiber ve bir su bardaðý sýcak su ekleyin. Tencere kaynayýnca haþlanmýþ börülceleri ilave edin, ateþi kýsýp 15 dakika daha piþirin. Ocaðý söndürünce kalan iki kaþýk zeytinyaðýný ve dereotunu serpin, karýþtýrýp kapaðýný kapatýn ve soðumaya býrakýn. Domates yeterice ýlýk suda eriteceðiniz 1 yemek kaþýðý domates salçasý da koyabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen