ARA

Kara Lahana Sarmasý

Kara Lahana Sarmasý Önce lahanalarý iyice yýkayýp, yapraklarýný saplarýndan ayýrýn.


Malzemeler:

1 kg kara Lahana
500 gr kýyma
3 adet kuru soðan
2 adet domates (ya da 1 yemek kaþýðý salça)
1 çay bardaðý pirinç
8-9 dal maydanoz
1 çay kaþýðý tuz
Karabiber
2 yemek kaþýðý tereyaðý (kýyma yaðlýysa tereyaðý bir kaþýk olabilir)
1 yemek kaþýðý sývýyað

Hazýrlanýþý:

Önce lahanalarý iyice yýkayýp, yapraklarýný saplarýndan ayýrýn. Sonra bir tencere su kaynatýn ve kaynayan suya, üst üste dizdiðiniz lahana yapraklarýný ve 8-9 adet lahana sapýný koyun. 10 dakika sonra el kevgiriyle lahanalarý ters düz edin. 10 dakika sonra ocaðý söndürün. Yapraklarý ve saplarý süzgece alýn. Sýra, sarmanýn iç harcýný hazýrlamaya geldi. Soðanlarý yemeklik doðrayýn ve büyük bir kaseye alalým. Sonra domatesleri rendeleyin, maydanozlarýn kalýn saplarýný ayýrýp, ince kýyýn. Pirinci ayýklayýp, yýkayýn. Onlarý da kaseye koyun. Tuzunu, karabiberini katýp bir kahve fincaný kadar su ekleyerek iyice yoðurun. Soðuyan lahana yapraklarýný büyüklüklerine göre ikiye, ya da 4’e ayýrýp, ortadaki kalýn damarý çýkarýn.

Damarlý yüzeyi içe gelecek biçimde yapraðý avucunuza alýn ve bir tatlý kaþýðý kýymalý harçtan koyun, yanlarýný kapatýp sarýn. Bu arada lahana saplarýný sývýyað koyduðunuz tencere zeminine yan yana dizin. Üzerlerine sarmalarý sýralayýn. Sarma iþlemi bitince, tereyaðýndan fýndýk kadar parçalarý üzerine daðýtýn. Dolmalarýn düzeyine kadar su koyup, orta ateþte piþmeye býrakýn. Kara lahana sarmalarýný sýcak sýcak, yanýnda bir kase yoðurtla birlikte servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen