ARA

Safranlý Risotto

Safranlý Risotto Tombul kýsa taneli Arborio pirinci Ýtalyanlarýn kremamsý kývamlý risottosunun ana malzemesidir.


Malzemeler:

1/2 bardak tavuk suyu
1/2 tatlý kaþýðý safran
3 çorba kaþýðý zeytinyaðý
1 soðan, doðranmýþ
1 bardak Arborio pirinci (veya kýsa taneli bir pirinç çeþidi)
1/2 bardak sek beyaz þarap
Tuz
Karabiber
2 çorba kaþýðý tereyaðý
2 çorba kaþýðý parmesan peyniri rendesi

Hazýrlanýþý:

Tombul kýsa taneli Arborio pirinci Ýtalyanlarýn kremamsý kývamlý risottosunun ana malzemesidir. Ýyi bir risottoda pirinçlerin birbirine yapýþmýþ ve tüm niþastasýný salmýþ olmasý gerekir. Tavuk suyu ve safraný küçük bir tencerenin içinde orta hararetli ateþte kaynatmadan demlendirin. Kalýn dipli bir tencerede zeytinyaðýný kýzdýrýn. Soðanlarý katýn ve 5 dakika boyunca soðanlarý karartmadan pembeleþtirin. Bu karýþýma pirinci ekleyin, devamlý karýþtýrarak 3 dakika piþirin.

Tencereye þarabý ilave edin, düþük ýsýda þarap buharlaþýncaya kadar piþirin. Tavuk suyunu her seferinde yarým bardak olmak üzere pirincin üzerine ilave edin, suyunu çekinceye kadar, sýk sýk karýþtýrarak piþirin. Tavuk suyunun geri kalan kýsmýný da ayný miktarlarda ve ayný þekilde ekleyin. Pirinçler sývýnýn çoðunu çektikten ve pirinç 18 dakika kadar "diþe gelir" kývamda piþtikten sonra, tencereyi ateþten alýn. Tereyaðý ve peyniri de karýþtýrdýktan hemen sonra servisinizi yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen