ARA

Zeytinyaðlý Yaprak Sarma

Zeytinyaðlý Yaprak Sarma 4-5 kuru soðaný yemeklik doðrayýp, 1 çay bardaðý zeytinyaðý ve 1,5-2 yemek kaþýðý dolmalýk fýstýk ile (fýstýklar pembeleþene kadar) kavurun.


Malzemeler:

4-5 adet kuru soðan
1 çay bardaðý zeytinyaðý
1,5-2 yemek kaþýðý çam fýstýðý (dolmalýk fýstýk)
2 su bardaðý pirinç
1 yemek kaþýðý kuru nane
1-1,5 tatlý kaþýðý karabiber
1 tatlý kaþýðý tarçýn
2 kesme þeker
2 yemek kaþýðý kuþ üzümü
Yarým limonun suyu
1 su bardaðý kýyýlmýþ maydanoz
1 tatlý kaþýðý tuz
1 çay bardaðý kaynamýþ su
Yarým kg salamura asma yapraðý
Yarým çay bardaðý zeytinyaðý
2 su bardaðý kaynamýþ su

Hazýrlanýþý:

4-5 kuru soðaný yemeklik doðrayýp, 1 çay bardaðý zeytinyaðý ve 1,5-2 yemek kaþýðý dolmalýk fýstýk ile (fýstýklar pembeleþene kadar) kavurun. 2 su bardaðý pirinci yýkayýp soðanlara ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. Sonra sýrasýyla tencereye 1 yemek kaþýðý kuru nane, 1,5 tatlý kaþýðý karabiber, 1 tatlý kaþýðý tarçýn, 2 kesme þeker, 2 yemek kaþýðý kuþ üzümü, yarým limonun suyu ve 1 su bardaðý kýyýlmýþ maydanoz ekleyip karýþtýrýn.

Tencereye 1 tatlý kaþýðý tuzu ve 1 çay bardaðý kaynamýþ suyu ilave edin. Çok kýsýk ateþte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin. Pirinçler suyu çekince tencerenin altýný kapatýp soðutun. Diðer tarafta yarým kg salamura asma yapraðýný ýlýk suyla - 4-5 kez suyu deðiþtirerek - yýkayýn. Yapraklarý iki avucunuz arasýnda sýkarak sudan çýkartýn. Her bir yapraðý avucunuz içine alýn, ortasýna 1 tatlý kaþýðý içten koyun. Yapraðý sigara böreði gibi sarýn.

Piþireceðiniz tencerenin dibine bir sýra yaprak serin (böylece dibi tutmaz). Üzerlerine sarmalarý dizin. En sonunda üzerlerine bir sýra daha yaprak kapatýp yarým çay bardaðý zeytinyaðý gezdirin. (ekþi olsun isterseniz yarým limon suyu da ekleyebilirsiniz) yapraklarýn üzerine bir tabak kapatýn ve 2 su bardaðý kaynamýþ su ekleyin. Tencereyi ateþe koyun. Su kaynamaya baþlayýnca ateþi kýsýp 30 dakika piþirin. Piþtikten sonra sarmalarý soðutup servis tabaðýna dizin. Limon dilimleri ve maydanoz yapraklarý ile süsleyip servis yapýn.

Afiyet Olsun.



COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen