ARA

Pýrasalý Pay

Pýrasalý Pay Ýsterseniz önce hamurumuzu hazýrlayýp, dinlenmeye býrakalým ve o sýrada da pýrasalý harcýmýzý hazýrlarýz.


Malzemeler:

125 gr yumuþamýþ margarin
2 yemek kaþýðý yoðurt
2 adet yumurta
12 yemek kaþýðý tepeleme un (2 su bardaðý)
1 tatlý kaþýðý tuz
Ýçinin harcý için:
7-8 adet pýrasa
1 yemek kaþýðý zeytinyaðý ve 1 yemek kaþýðý katý yað
1 su bardaðý hazýr çið krema
2 adet yumurta
1 çay kaþýðý tuz
1 çay kaþýðý karabiber

Hazýrlanýþý:

Ýsterseniz önce hamurumuzu hazýrlayýp, dinlenmeye býrakalým ve o sýrada da pýrasalý harcýmýzý hazýrlarýz. Önce derin bir yoðurma kabýnýn içine unu yerleþtirip, üzerine yumurtalarý kýrýyoruz. Yoðurdu, yumuþamýþ margarini ve tuzunu da koyduktan sonra baþlayalým yoðurmaya.

Merak etmeyin öyle uzun boylu yoðurmanýza gerek kalmadan hamur hemen toplanacak ve elinize yapýþmayan yumuþak bir kývama gelecektir. Sonra üzerini bir mutfak peçetesiyle örtüp, yarým saat dinlenmeye býrakalým. Þimdi 25-30 cm çapýnda kenarlarý 2-3 parmak yüksek ya da bu ölçülere uygun kare, dikdörtgen bir kalýbý önümüze alalým.

Ýçini yumuþamýþ margarinle yaðlayýp býrakalým. Bir taraftan da iç harcýmýzý hazýrlamak üzere, pýrasalarýmýzý ayýklayalým. Varsa sararmýþ yapraklarýný atalým. Sonra bir kesme tahtasý üzerinde çok çok ince doðrayalým. Tavaya yaðlarýmýzý koyup, erir erimez doðranmýþ pýrasayý içine atýp, karýþtýrarak 6-7 dakika kavuralým.

Sonra altýný söndürüp, içine çið kremayý, tuz ve karabiberi ekleyip, karýþtýralým. Ufak bir tasýn içinde yumurtalarý iyice çýrpýp, bu çýrpýlmýþ yumurtalarý da pýrasalý karýþýmýmýzýn içine ilave edip, son kez karýþtýralým. Artýk hamurumuz yeterince dinlenmiþtir.

Size ufak bir hamur açma iþi yaptýracaðým. Tezgahýnýza çok az un serpin. Hamuru yayarak yerleþtirin. Elinize merdaneyi alýn ve hamurun üzerinde ileri geri hareketler yaparak, kalýbýnýzýn büyüklüðüne getirin. Sonra hamuru hiç korkmadan elinize alýp, kalýbýn içine düzgünce yerleþtirin.

Ama uçlarýný kalýbýn kenarlarýna doðru yükseltelim. Yani hamurun içini havuz gibi açalým. Sonra da bu pýrasalý harcýmýzý, bu havuzun içine dolduralým. Bu arada da fýrýnýmýzý 175 dereceye ayarlayýp, pýrasalý payýmýzý fýrýnýn orta gözüne yerleþtirelim. Yaklaþýk 35-40 dakika kadar piþirelim.

Çýkarýp, sýcak sýcak dilimleyip servise sunalým. Ýsterseniz bu payý pýrasalý deðil de ýspanaklý da hazýrlayabilirsiniz. Ben çok severim, eminim sizde seversiniz. Bu bol sebzeli, ince hamurlu payýmýzý bir davet yemeðinde önden, giriþ olarak da verebilirsiniz.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen