ARA

Zeytinyaðlý Kereviz

Zeytinyaðlý Kereviz Kerevizleri soyup istediðiniz büyüklükte doðrayýn. Kerevizin sapýný yapraklarýn hemen altýndan kesip (yani yapraklarý sapý da duracak) yýkayýn.


Malzemeler:

1,5 kg kereviz
2 havuç
2 soðan
1 çorba kaþýðý un
Tane karabiber
3 kesme þeker
Zeytinyaðý

Hazýrlanýþý:

Kerevizleri soyup istediðiniz büyüklükte doðrayýn. Kerevizin sapýný yapraklarýn hemen altýndan kesip (yani yapraklarý sapý da duracak) yýkayýn. Havuçlarý da kendi istediðiniz þekilde doðrayýn.

Soðanlarý yemeklik doðrayýn. Hepsini tencereye aktarýn. Tüm yemekler için geçerli olan önerim, yemeðin içindeki sebzeleri benzer þekillerde doðramanýz. Göze daha çok hitap etsin diye… Unu bir bardak suda ezip yemeðe katýn.

Sebzelerin üstünü kapamayacak kadar su koyun. Tane karabiber, tuz ve kesmeþekerleri de ekleyin. Zeytinyaðýný isterseniz bu noktada ekleyebilirsiniz.

Veya zeytinyaðýný çið kullanmayý tercih ediyorsanýz, yemeðiniz piþtikten sonra da ekleyebilirsiniz. Kerevizler piþtiðinde (ateþte çok býrakýrsanýz yumuþarlar ve kolayca parçalanýr hale gelirler) servis tabaðýna alýn.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen