ARA

Mantarlý Enginar

Mantarlý Enginar Enginarlarý soðuk suda yýkayýn. bir tencereye su, 1 tatlý kaþýðý tuz, 1 yemek kaþýðý limon suyu ekleyip kaynatýn.


Malzemeler:

5-6 adet temizlenmiþ enginar
250gr mantar (konserve mantar alýnabilir)
3 yemek kaþýðý limon suyu
4 yemek kaþýðý zeytinyaðý
2 diþ dövülmüþ sarýmsak
2 tatlý kaþýðý tuz
1 tatlý kaþýðý karabiber
1 kutu konserve garnitür
2 yemek kaþýðý maydonoz

Hazýrlanýþý:

Kaynayýnca enginarlarý ekleyip yumuþayana kadar piþirin. (eðer normal mantar kullanacaksanýz mantarlarý da bu tencereye ekleyin.) Enginarlar yumuþayýnca suyunu süzüp soðuk sudan geçirin.2 yemek kaþýðý limon suyu, 4 yeme kaþýðý zeytinyaðý, 1 tatlý kaþýðý tuz, 1 tatlý kaþýðý karabiber ve 2 diþ dövülmüþ sarýmsaðý karýþtýrýp sos yapýn. Enginarlarý ve mantarlarý çukur bir kaba koyun. Üzerlerine sosu döküp iyice karýþtýrýn. Enginarlarý dikdörtgen bir kaba koyup üzerilerine mantarlarý ve garnitürleri yayýn. Çukur kapta kalan sosu enginarlara paylaþtýrýn. Marine olmasý için 1-2 saat bekleyin. Maydanozla süsleyip servis yapýn.

Afiyet Olsun.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen