ARA

Fýrýnda Pazý Yapraklý Somon

Fýrýnda Pazý Yapraklý Somon Öncelikle, pazý yapraklarýný sirkeli suda bekleterek iyice yýkayýp, kuruturuz. (Cengiz'in Mutfaðý)



MALZEMELER

2 Dilim somon balýðý fileto,
1 Bað pazý,
1 Adet soðan,
1 Yemek kaþýðý domates salçasý,
Yarým çay bardaðý zeytinyaðý,
1 Çay kaþýðý ile karabiber ve tuz,
1 Adet limon,

HAZIRLANIÞI

Öncelikle, pazý yapraklarýný sirkeli suda bekleterek iyice yýkayýp, kuruturuz. Bir tenceremizin içine zeytinyaðýmýzý koyup ýsýndýktan sonra içine doðradýðýmýz soðaný, domates salçasýyla birlikte kavurarak pazý yapraklarýný, karabiber ve tuzu da ilave ederek hepsini birlikte harmanlarýz.

Ufak kare veya yuvarlak fýrýn tepsimizin içine önce kavrulan pazý yapraklarýný yerleþtirir, üzerine arkalý önlü hafif tuzladýðýmýz somon balýðýmýzý harcýn ortasýna koyup, 3 dilim limon ilavesiyle tepsinin üzerine yaðlý kaðýt ve folyo ile kapatarak 200 derecede ýsýtýlan fýrýnda önce 40-45 dakika piþiririz. Ön piþirmenin sonunda tepsinin üzerindeki kaðýtlar alýnarak 20 dakika daha üstü açýk bir þekilde piþirilerek sýcak olarak limon dilimleriyle birlikte servis yaparýz.

Afiyet olsun.

Cengiz Babaeren
[email protected]
facebook.com/cengizbabaeren
twitter.com/cengizbabaeren

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen