ARA

Fýrýnda Soslu Tavuk Baget

Fýrýnda Soslu Tavuk Baget Ekonomik tavuk baget sürprizi… (Cengiz'in Mutfaðý)


CENGÝZ'ÝN MUTFAÐI

MALZEMELER

4 Adet tavuk baget (kiþi sayýsýna göre arttýrýlabilir)
2 Diþ sarýmsak,
1 Yemek kaþýðý domates salçasý,
2 Yemek kaþýðý zeytinyaðý,
1 Adet patates,
1 Çay kaþýðý ile karabiber, kekik, kýrmýzý toz biber, köri, kimyon, biberiye ve tuz,

HAZIRLANIÞI

Derin bir kabýn içerisine zeytinyaðýný, domates salçasýný, havanda dövülmüþ veya ince ince doðranmýþ sarýmsaðý ve tüm baharatlarýmýzla birlikte tuzu koyup elimizle veya bir kaþýk yardýmýyla karýþtýracaðýz.

Hazýrlanan bu sosun içine tavuk bagetlerimizi ve doðradýðýmýz parmak patatesleri ilave ederek iyice harmanlayacaðýz ve kabýmýzýn üzerine bir streç ile kapatýp buzdolabýnda 2-3 saat marine olmasý için dinlendireceðiz.

Marine olan tavuk bagetleri, buzdolabýndan çýkararak bir tepsiye düzgün bir þekilde dizip, üstüne yarým bardak oda sýcaklýðýnda su ilave ederek tepsimizin üstünü önce yaðlý kaðýt, sonra folyo ile örterek 200 derecede ýsýnan fýrýnda önce 35-40 dakika piþirip, daha sonra üzerine örttüðümüz folyoyu alarak üstünün kýzarmasý için 30 dakika daha piþirmeye devam edeceðiz. Piþen tavuk bagetlerimizi arzu edilirse pilav yanýnda sýcak olarak servis yapacaðýz. Afiyet olsun.

Cengiz Babaeren
[email protected]
facebook.com/cengizbabaeren
twitter.com/cengizbabaeren

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen