ARA

Ramazan’a Özel Kinoalý Ve Avokadolu Ayran Aþý Çorbasý

Ramazan’a Özel Kinoalý Ve Avokadolu Ayran Aþý Çorbasý Buðdayý bir kaseye alýn ve üzerini 2 parmak geçecek kalýnlýkta oda sýcaklýðýnda su ekleyin.


Malzemeler:

1/2 su bardaðý buðday
1/2 su bardaðý üç renkli kinoa
3 su bardaðý yoðurt
4,5 su bardaðý soðuk su
Tuz ve karabiber
1 adet olgun avokado
1/2 limon suyu
3 yemek kaþýðý zeytinyaðý
1 çay kaþýðý toz paprika
2 çimdik pul biber
Süslemek için:
Çörek otu

Hazýrlanýþý:

Bir gece bekletin. Buðdayýn suyunu süzün, tencereye alýn ve yine üzerini 2 parmak geçecek kadar oda sýcaklýðýnda su ekleyin. Yüksek ateþte suyu kaynatýn ve ocaðý orta ateþe alýp buðdaylar yumuþayýncaya dek 15-20 dakika kadar piþirin.

Bu sýrada baþka bir tencereye kinoayý alýn ve üzerine 1,5 su bardaðý kaynar su ekleyin. Suyunu tamamen çekene dek kýsýk ateþte piþirin. Kinoayý ve buðdayý karýþtýrýn ve ýlýnmasý için kapaðý açýk olarak býrakýn. Geniþ bir kasede yoðurdu, soðuk suyu, göz kararý tuzu ve karabiberi çýrpma teli iyice çýrparak karýþtýrýn.
Avokadoyu býçakla ortadan ikiye bölün ve çekirdeðini çýkartýn. Soyun ve orta boy küplere bölün. Üzerine limon suyunu sýkýn. Avokadolarý yoðurtlu karýþýma ekleyin. Bu karýþýmý da kinolalý buðday karýþýmýnýn üzerine dökün ve homojen bir kývam elde edene dek karýþtýrýn.

Cezveye zeytinyaðýný, toz paprikayý, pul biberi ekleyin ve orta ateþte yað haraketlenene dek 1-2 dakika kadar ýsýtýn.

Kinoalý ve avokadolu ayran aþý çorbasýný kaselere bölüþtürün ve üzerlerine paprikalý yaðdan gezdirin. Çörek otu serpip servis edin.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen