ARA

Saðlýklý Bir Ramazan Ýçin 10 Öneri

Saðlýklý Bir Ramazan Ýçin 10 Öneri Ramazan beslenmesi konusunda önemli öneriler...



1.     Ramazan’da iftar ve sahura ara öðün eklenmelidir.
2.     Ýftar menüsünde çorbalara sýk sýk yer verilmeli fakat tavuk suyu, et suyu ile hazýrlanmýþ çorbalardan kaçýnýlmalýdýr. Çorbalar çabuk doygunluk hissi verdiðinden, az yemek yemeyi beraberinde getirmektedir. Bu durumda iftardan sonraki uyku hali, hazýmsýzlýk gibi þikayetler azalacaktýr.
3.     Günlük protein ihtiyacýný karþýlamak amacýyla, iftarda et tüketimine dikkat edilmeli, et yemeði olmasa bile sebze yemeklerinin etli piþirilmesine özen gösterilmelidir. Sebze yemekleri et ile piþiriliyorsa, içine ayrýca yað konulmamalýdýr.
4.     Ramazan’da sýk görülen sindirim sitemi problemlerinin yaþanmamasý için posa alýmý arttýrýlmalýdýr. Her gün iftarda salata, sebze yemeði ve ara öðünlerde meyve tüketilmelidir. Ekmek çeþidi olarak tam buðday, çavdar veya kepek ekmeði tercih edilmelidir. Ýftarda ekmek yerine pide yenebilir. Bu durumda sahurda yine posalý ekmek tüketilmelidir.
5.     Ýftar yemeklerinde piþirme yöntemi olarak ýzgara, haþlama veya fýrýnlama tercih edilmeli, kýzartmalardan kaçýnýlmalýdýr.
6.     Pilav, makarna, börek gibi yardýmcý yemeklerden mümkün olduðunca uzak durulmalýdýr.
7.     Tatlýlarda seçim ise sütlü tatlýlar yönünde olmalý, þerbetli aðýr tatlýlardan kaçýnýlmalýdýr. Ayrýca tatlýyý iftardan sonra ara öðün olarak tüketmeye dikkat edilmelidir. Hurma tatlý ihtiyacýný karþýlamasý açýsýndan iftar sofralarýnda bulundurulmasý gereken bir besindir.
8.     Ýftarla sahur arasýnda 1,5- 2 litre su içilmelidir. Asitli içecekler, çay veya diðer meþrubatlar su yerine geçmemektedir. Yemek sýrasýnda ve sonrasýnda bu içecekler tüketilse de su içmek ihmal edilmemelidir.
9.     Sahur yapmadan oruç tutmak pek çok saðlýk sorununa yol açabilmektedir. Bu nedenle sahur kesinlikle atlanmamalýdýr.
10.     Sahurda protein aðýrlýklý beslenme tokluk süresini uzatmaktadýr. Bu nedenle yumurta, beyaz peynir, süt veya yoðurdun bulunduðu hafif bir menü tercih edilmelidir. Peynirli omlet, menemen, krep, tost gibi sýcak menülere de yer verilmelidir.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen