ARA

Ýftarda ve Sahurda Ne Yediðiniz Çok Önemli

Ýftarda ve Sahurda Ne Yediðiniz Çok Önemli Bu nedenle iftarda ve sahurda saðlýklý ve dengeli beslenmek çok önemlidir.


Ne yediðiniz çok önemli

Oruç tutmak isteyenler doðru öneri ve uyarýlarla oruç tutarken saðlýðýný koruyabilir. 4-5 öðün yemek yerken bir anda 2 öðün yemek yemek saðlýk açýsýndan riskli olabilir. Bu nedenle iftar ve sahurda yenecek besinler çok önemlidir. Gün boyu tüketmek istediklerimizi bir anda yemek saðlýk açýsýndan riskler oluþturabilir.

Ýftarda tatlýya tarçýn ekleyin

Ýftarda sulu, yaðsýz, az tuzlu besinler tüketmek, yavaþ ve iyi çiðneyerek yemek gerekir. Ýçecek olarak ayran, maden suyu, çay içilmeli; tatlý olarak meyve ya da az þekerli, bol tarçýnlý sütlü olanlar tercih edilmelidir. Tarçýnýn kan þekerini düzenleyici etkisi vardýr.

Sahurda protein aðýrlýklý beslenin

Yatýncaya kadar bol bol su tüketilmeli, mutlaka sahura kalkýlmalýdýr. Sahurda da glisemik endeksi düþük, karbonhidrattan ve yaðdan fakir, protein aðýrlýklý beslenilmelidir.


COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen