ARA

Noel Baba Ekmek Tarifi

Noel Baba Ekmek Tarifi Geniþ bir kapta, 2 su bardaðý un, þeker, maya ve tuzu birleþtirin.


Malzemeler:

4 ila 4,5 bardak beyaz un
1 / 2 su bardaðý þeker
2 paket kuru maya
1,5 çay kaþýðý tuz
1 / 2 su bardaðý süt
1 / 4 su bardaðý su
1 / 4 su bardaðý tereyaðý,
2 yumurta
2 kuru üzüm
2 yumurta sarýsý
2 ya da 3 damla kýrmýzý gýda boyasý

Hazýrlanýþý:

Küçük bir tencerede süt, su ve tereyaðýný kaynatýn. Kuru malzemenin içine (unlu malzeme) ekleyin; nemlenmesini saðlayacak kadar karýþtýrýn. 2 yumurtayý ayrý bir kapta iyice çýrpýn. Hamurunuzun içine ekleyin. Sert bir hamur oluþturmak için yeteri kadar un karýþtýrýn, iyice yoðurun.

Unlanmýþ bir yüzeye hamurunuzu koyun ve yaklaþýk 6-8 dakika kadar yoðurun. Yaðlanmýþ bir kabýn içine yerleþtirin. Üst tarafýn da yaðla temas etmesi için alt üst çevirin. Üstünü örterek yaklaþýk iki katý lacak þekilde kabaran kadar ýlýk bir ortamda (yaklaþýk 1 saat) bekletin.

Hamur istenen kývama gelince hafifçe unlanmýþ bir yüzeyde tekrar biraz yoðurun ve iki parçaya bölün. Ancak bir parçanýn biraz daha büyük olmasýna dikkat edin. Büyük parça Noel Babanýn kafasý ve þapkasýný oluþturacak. Daha küçük olan parça ise sakallarýný oluþturacak. Yine hamurunuzdan çok daha küçük býyýk ve þapkasýnýn pomponu için ayýrýn.

Noel babanýn kafasýný oluþturmak için hamuru üçgenimsi açmanýz gerekiyor. Resimdeki gibi açýn. Köþelerini yuvarlayarak Noel Babanýn þapkasý þeklini verin. Daha küçük olan parçaya ise sakal için yarým ay þeklini verin. Makas veya pizza kesici ile sakallarý þeritler þeklinde kesin. Sakal þeritlerini parmaklarýnýzla hafifçe kývýrarak þekillendirin. Büyük parçada Noel Babanýn yüzünde uygun yere oturtun.
Noel Babanýn býyýklarýný, burnunu, aðzýný ve þapkasýnýn pomponunu yapmak için yine bir miktar hamur kullanacaksýnýz. Burun için býyýk üstüne küçük bir top þeklinde hamur yerleþtirin. Þapkayý geri dðru katlayarak þapkanýn pomponunu üstüne yerleþtirin.

Bir makasla, gözler için iki yarýk açýn ve yarýklara kuru üzüm yerleþtirin. Ýki yumurtanýn sarýsýný kullanacaðýz. Ýkisini ayrý ayrý kaselerde çýrpýn. Bir yumurta sarýsýnýn içine bir kaç damla kýrmýzý gýda boyasý ekleyin. Kýrmýzý yumurtayý Noel Babanýn þapkasýna, yanaklarýna ve burnuna fýrça yardýmýyla sürün. Kalan hamurun üzerine de diðer yumurta sarýsýný sürün. Gevþek bir folyo ile örtün. 350 ° de 15 dakika boyunca piþirin. Fýrýnda altýn sarýsý rengi alýncaya kadar piþmesi gerekiyor.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen