ARA

Pýrasalý Ekmek

Pýrasalý Ekmek Tencereye zeytinyaðýný, kuru soðaný ve pýrasayý koyun.


Malzemeler:

Yarým çay bardaðý zeytinyaðý
1 adet orta boy kuru soðan(yemeklik doðranmýþ)
1adet pýrasa; (ince ve halka halka doðranmýþ)
500 gr. un
2 tatlý kaþýðý tuz
1.5 tatlý kaþýðý maya
Yarým su bardaðý su(ýlýk)

Hazýrlanýþý:

Tencereye zeytinyaðýný, kuru soðaný ve pýrasayý koyun. Orta ateþte, malzemeler þeffaflaþana kadar piþirin. Ocaðýn altýný kapatýn. Geniþçe bir karýþtýrma kabýna elenmiþ unu, tuzu ve instant mayayý koyun. Üzerine kavurduðunuz pýrasayý ve soðaný ekleyin. Elinizi yakmamak için bir süre kaþýkla hamuru karýþtýrýn. En son olarak suyu ekleyin ve elinizle hamuru yoðurmaya baþlayýn.

Yoðurma iþlemine 10 dakika devam edin. Çok hafifçe yaðladýðýnýz tepsiye hamuru yayýn. Tepsinin üstünü temiz bir örtüyle örtün ve sýcak bir ortamda hamur kabarýp, iki katý büyüklüðe ulaþýncaya kadar bekletin. Kabaran hamuru, önceden 170 derece ýsýttýðýnýz fýrýnda, üzeri nar gibi kýzarýncaya kadar piþirin.Fýrýndan çýkardýðýnýz ekmeði en az 20 dakika dinlendirin ve dilimleyerek servis yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen