ARA

Fesleðenli Ekmek

Fesleðenli Ekmek Karýþtýrma kabýna 3 su bardaðý unu alýn.


Malzemeler:

3 su b. un
1 p. kurumaya
Ilýk su
Tuz, tozþeker
Sosu Ýçin;
1 tutam taze fesleðen
1 su b. mihaliç peyniri
2 çorba k. dolmalýk fýstýk
4 diþ sarýmsak
1 çay b. Zeytinyaðý

Hazýrlanýþý:

Karýþtýrma kabýna 3 su bardaðý unu alýn. Üzerine 1 paket kuru mayayý ilave edin. Üzerine 1 tatlý kaþýðý tuz ve toz þekeri ilave edin. Unun ortasýný havuz þeklinde açýn. Sosu için 1 çay bardaðý zeytinyaðýný,4 diþ sarýmsak,2 çorba k.dolmalýk fýstýk fesleðen yapraklarýný parçalayýcýdan geçirin. Karýþtýrma kabýndaki unu ortasýna açtýðýnýz havuzun içine hazýrladýðýnýz sosu dökün. Tüm malzemeleri elinizle karýþtýrarak yoðurun.

Hamurun üzerine rendelenmiþ mihaliç peynirini ilave edip tekrar yoðurun. Fýrýn tepsisini yaðlayýn. Hazýrladýðýnýz hamuru fýrýn tepsisine alýn. Elinizle hafifçe bastýrarak hamuru yayýn. Hamurun üzerine susam serpin. Hamurun mayalanmasý için biraz bekletin. Önceden ýsýtýlmýþ 180 derecelik fýrýnda piþirin. Fesleðenin nefis kokusu ile çok lezzetli hale gelen bir ekmek.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen