ARA

Ekmekli Domates Çorbasý

Ekmekli Domates Çorbasý Domatesleri yýkayýn, alt kýsýmlarýna küçük bir býçakla “X” þeklinde bir kesik atýn.


Malzemeler:

500 gr olgun salkým domates
200 gr kýrmýzý soðan
1 su bardaðý (250 ml) su
1 su bardaðý (20 gr) fesleðen yapraðý
3 diþ sarýmsak
1/2 tatlý kaþýðý acý toz biber
Yaklaþýk 400-500 gr bir günlük
Baget ekmek
1/2 su bardaðýndan biraz daha az miktarda (100 ml) sýzma zeytinyaðý
Tuz ve karabiber

Hazýrlanýþý:

Ardýndan, kaynar suda 10-15 saniye haþlayýn. Domatesleri ocaktan alýn, buzlu suda soðutarak kabuklarýný soyun ve dörde bölün. Çekirdeklerini çýkarýn ve dörde bölünmüþ domatesleri bir kevgirden geçirin. Bir tencereye 1/3 su bardaðý (80 ml) zeytinyaðýný, irice doðranmýþ soðaný, kabuðu soyulmuþ ve bütün halde býrakýlmýþ bir diþ sarýmsaðý koyun (piþirme sonrasýnda sarýmsak yemekten çýkarýlacak). Acý toz biberi ilave edin. Sebzeler yumuþayýncaya kadar zeytinyaðýnda piþirin.

Daha sonra, püre haline gelmiþ domatesi ve suyu ekleyin. Tencerenin kapaðýný kapatýn ve kýsýk ateþte piþirin. Tuz ve karabiberle tatlandýrýn. Bayat ekmeði küp küp doðrayýn ve yapýþmaz bir tavada, yað ilave etmeden kýzartýn. Fesleðeni yýkayýn ve kurulayýn, ardýndan parçalara ayýrýn. Domatesli karýþým yaklaþýk 25-30 dakika piþtikten sonra, ekmeði ve fesleðeni ekleyin. Tencerenin kapaðýný kapatýn ve ekmeði yumuþamaya býrakýn. Servis yapmadan önce üzerinde biraz zeytinyaðý gezdirin.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen