ARA

Gripten Korunmak Ýçin Zencefilli Çorbalar

Gripten Korunmak Ýçin Zencefilli Çorbalar Özellikle son zamanlarda herkesin grip olduðu ve salgýna dönüþen gribal enfeksiyonlardan korunmak için almadýðýmýz vitamin, yemediðimiz meyve kalmýyor.


Bunun dýþýnda ise hazýrladýðýmýz bitkisel karýþýmlý içecekler de korunmak için cabasý...Bizler de özellikle kýþ aylarýnda gripten korunmak için nasýl yemekler yapabiliriz diye araþtýrdýk ve annanelerimizden öðrendiðimiz tarifleri derledik toparladýk. Tabii sizinle paylaþmadan önce biz de denedik... Hepsi gerçekten enfes oldu...

Öðrendiðimiz tariflerin hepsinin içinde zencefil yer alýyor. Çünkü zencefil bitkisi dünyada aranýlan ve sevilen bir çeþit baharattýr. Bu bitkinin haklý þöhreti özellikle soðuk algýnlýklarana birebir olmasýndan kaynaklanmaktadýr. Zencefil bitkisinin soðuk algýnlýklarýna çok iyi geldiði bütün bir dünyada bilinen bir gerçektir.

Zencefilli Tavuk Çorbasý
Malzemeler:
½ tavuk göðsü
1 baþ soðan
2 domates kabuðu
Ceviz büyüklüðünde taze zencefil
2 tane biber
Hazýrlanýþý:
Tencereye yaðý koyup önce soðanlarý ve biberleri iyice kavurun. Domatesleri ekleyin. Domatesler iyice ezilene kadar kavurmaya devam edin. Ardýndan tavuklarý ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. 1,5 litre tavuk suyu ekleyip orta ateþte piþmeye býrakýn. Tavuklar piþince, ince kýyýlmýþ taze zencefil, kiþniþ ve bir miktar tuz katýp aðzýný kapatýn. 4-5 dakika sonra ocaktan alýn.

Zencefilli Lahana Çorbasý
Malzemeler:
1 lt tavuk suyu
1 brokoli
5-6 adet brüksel lahanasý
2 yaprak yeþil lahana
Zeytinyaðý
Tuz
½ çay kaþýðý acý pulbiber
Ceviz büyüklüðünde zencefil
2 diþ sarýmsak
Hazýrlanýþý:
Brokoliyi yýkayýp, çiçek olan kýsýmlarý ayýrýn. Kalýn saplarýnýn kabuklarýný sýyýrýp, ufak ufak doðrayýn. Sarýmsaðý ve zencefili rendeleyin. Brüksel lahanalarýný ikiye bölün. Tavuk suyunu kaynatýp bütün malzemeleri ilave edip 15 dakika kadar orta ýsýda piþirip servisinizi yapýn.

Afiyet Olsun.

COSMOTURK YAYIN GRUBU & HILLARY COMPANY TURKEY
Reklam Satýþ & Pazarlama: COMMEDYA TARAFINDAN YAPILMAKTADIR/ +90 (212) 347 01 93
Ýletiþim:
[email protected]

Tel: (0212) 244 13 56 Fax: (0212) 244 13 32





Telif hakký ©2013 Ozelyemekler.com Tüm Haklarý Saklýdýr.
Ozelyemekler'da yayýnlanan haberler kaynak gösterilerek içeriði deðiþtirilmemek þartýyla hertürlü medya ortamýnda kullanýlabilir. Ozelyemekler sitesinde yayýnlanan yazýlar yazarlarýn kendi kiþisel görüþleridir. Yazýlarýn her türlü sorumluluðu yazýyý yazan yazarýna aittir.


Programlama Hakan Þen